Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Uusi tulokas Lahden taksimarkkinoilla – turkulaisfirma tarjoaa premium-kyydin, jonka hintaan kuuluu ilmainen virvoke

Turkulainen taksiyritys Safe Taxi aloitti toimintansa keskiviikkona Lahdessa. Yrityksen operatiivinen johtaja Johnny Lehtinen on kokenut taksikuski, mutta Lahdessa hän ajoi avauspäivän kunniaksi keikkaa ensimmäistä kertaa. Kuva: Ronja Koskinen

Omatoimisuuteen – tai käytöstapojen puutteeseen – tottuneen suomalaisen on ensin vaikea muistaa odottaa, että tämän taksin kuljettaja avaa asiakkaalle oven niin lähtiessä kuin perillä kohteessa. Hänellä on myös aina työvuorossa tumma puku yllään, ja hän saattaa asiakkaan tarvittaessa kotiovelle saakka. Auto on musta premium-auto, Mercedes-Benzin E-sarjaa. Ja jokaisen matkan hintaan kuuluu vesipullo.

Turkulainen Safe Taxi aloitti keskiviikkona ajot Lahdessa viidellä autolla. Kuljettajat ovat paikallisia, mutta avauspäivän kunniaksi yhden taksin puikkoihin hyppäsi yrityksen operatiivinen johtaja, turkulainen Johnny Lehtinen.

Myös yrityksen hallituksen puheenjohtaja, turvallisuusalalla 20 vuotta toiminut Tommi Niskanen oli Lahdessa markkinoimassa uutta palvelua. Hän sanoo, että tällä hetkellä taksikyydin taso niin auton kuin palvelun suhteen voi vaihdella paljonkin, mutta Safe Taxin tilatessaan "asiakas tietää, mitä saa".

– Olemme toimineet Turussa nyt 10 kuukautta, ja ajaneet siinä ajassa 80 000 kyytiä. Asiakaspalaute on ollut todella positiivista. Erotumme nimenomaan palvelun tasolla. Esimerkiksi iäkkäämmät ovat olleet todella innoissaan siitä, että kesäkuumalla saa vesipullon kaupan päälle, Niskanen kertoo.

"Meillä oli Lahdessa valmiit verkostot"

Lahteen ei tultu suinkaan karmit kaulassa vaan huolellisen pohjatyön jälkeen. Lehtinen kertoo, että yrityksellä on Lahdessa jo valmiita asiakassopimuksia useiden ravintoloiden, Lahden Seurahuoneen sekä Terveystalon kanssa.

Turussa toimiva Security Arsenal -turvallisuusyritys on tehnyt yhteistyötä lahtelaisen Total Secin kanssa, jonka työntekijät ovat monissa ravintoloissa ovimiehinä.

– Sitä kautta olemme saaneet sopimuksia lahtelaisravintoloiden kanssa. Meillä oli täällä valmiit verkostot, ei tämä muuten olisi ollut mahdollista. Lahdessa on saamiemme tietojen mukaan kova kilpailu alalla, mutta ei tällaista premium-palvelua, jota me tarjoamme, Niskanen kertoo.

Vaikka yrityksen nimessä on sana safe, turvallisuus, Safe Taxin kuljettajat eivät sentään ole turvamiehiä tai virallisemmin henkilösuojaajia.

– Se olisi kyllä hyvä liikeidea, Lehtinen tokaisee.

– Kuljettajien rekrytoinnissa on painotettu siistiä ulkoasua, erinomaista suomen kielen taitoa ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Jurottajatyyppi ei oikein istu konseptiimme.

"Kilpailijoille ensin punainen vaate"

Käytännössä turvallisuus on sitä, että kuljettaja auttaa esimerkiksi humaltuneen asiakkaan kotiovelle saakka ja huolehtii, että hän pääsee turvallisesti sisään. Iäkkäiden ihmisten kauppakassit kannetaan niin ikään kynnykselle.

Turvallisuus on Lehtisen mukaan myös sitä, että asiakas voi luottaa siihen, että hinnat ovat aina samat ja ne ovat esillä niin autossa kuin yrityksen nettisivuilla.

– Vaikka laki sallisi hintojen noston ruuhka-aikaan, me emme tee niin, Lehtinen sanoo.

Niin, moni miettii varmasti tässä vaiheessa, mahtaako korkean tason palvelu tarkoittaa korkeita hintoja. Niskanen sanoo, että kilpailijoiden hinnat on tutkittu ja otettu huomioon omassa hinnoittelussa.

– Safe Taxiin liitetty yleisin ennakkoluulo on se, että olemme kallis. Emme kuitenkaan veloita asiakaspalvelusta mitään ekstraa.

ESS:n testiajossa keskiviikkona aamukymmenen aikaan 7,5 kilometrin matka Ilmarisentieltä Seurahuoneelle ja takaisin maksoi 21 euroa. Summasta lähtömaksun osuus oli 4 euroa.

Ja miten kilpailijat mahtavat suhtautua tulokkaaseen?

– Kun aloitimme Turussa, olimme ensin niille punainen vaate. Nykyään jo morjenstellaan, Lehtinen kertoo.

Kuuntele Tommi Niskasen haastattelu Radio Voimasta tästä

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi