Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Viisitoista päiväkotia Päijät-Hämeessä esittelee uudistettuja tilojaan keskiviikkona

Orimattilassa päiväkoti Hepokatissa sisustettiin pienryhmätila lasten toiveet huomioiden. Kuvassa näkyvä seinämaalaus on lasten suunnittelema ja lapset olivat myös mukana toteuttamassa seinämaalausta. Kuva: Mun päiväkoti

Viidessätoista päijäthämäläisessä päiväkodissa vietetään avoimien ovien iltapäivää keskiviikkona 15. toukokuuta.

Avoimien ovien iltapäivässä päiväkodit esittelevät uudistettuja tilojaan, joiden suunnittelussa lapset ovat olleet tiivisti mukana.

Esimerkiksi Paavolan päiväkodissa Lahdessa lapset suunnittelivat askartelemalla, piirtämällä ja legoilla rakentamalla unelmien liikuntasalin. Lasten toiveesta liikuntasaliin hankittiin muun muassa rullaliukumäki ja puolapuihin kiinnitettävää kiipeilyseinää.

Orimattilan Kuivannon koulun yhteydessä toimivassa päiväkoti Hepokatissa lapset suunnittelivat sisutuksen kokonaan uuteen tilaan.

– Sinne muun muassa hankittiin säkkituoleja ja riippumatto sekä tehtiin liitutauluseinä. Lapset osallistuivat myös suunnittelemansa seinämaalauksen toteuttamiseen, kertoo hankekoordinaattori Kati Vähäkuopus tiedotteessa.

Uudistustyön taustalla on seudullinen kehittämishanke Mun päiväkoti. Päiväkotilapsien ja henkilöstön lisäksi suunnittelutyöhön osallistui Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmä. Opiskelijat suunnittelivat uudenlaisia, varhaiskasvatussuunnitelmaa tukevia oppimisympäristöjä sekä kolme päiväkotikalustetta, pöydän, sängyn ja leikkimajan.

Avoimien ovien iltapäivää viettävät Peuhis Asikkalasta, Vanttu Hartolasta, Satulinna ja Soramäki Hollolasta, Kettukallio ja Rainio Heinolasta, Vuokkoharju Kärkölästä, Aurinkorinne, Kaarikatu, Kytölä ja Paavola Lahdesta, Hepokatti ja Lintula Orimattilasta, Majava Padasjoelta sekä Kastelli Sysmästä.

Kehittämistyöhön on saatu Opetushallituksen erityisavustusta vuosina 2017–2019.

Avoimien ovien iltapäivä 15.5. kello 15–17.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi