Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Yhtymän hallituksen puheenjohtaja vaihtuu – "Oikeistolainen kurituslinja on lyhytnäköistä"

Kari Lempinen (sd.) toimi yhtymän perustamisvaiheessa hallituksen varapuheenjohtana. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Tehtävää kaksi vuotta hoitanut kansanedustaja Ville Skinnari (sd.) on ilmoittanut luopuvansa puheenjohtajuudesta kesäkuussa, kun nykyinen toimikausi loppuu.

Lahden Demarit esittää hallituksen puheenjohtajaksi Kari Lempistä, joka on aikaisemmin toiminut Lahden sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä yhtymän hallituksen varapuheenjohtajana.

– Kiitän Villeä yhtymän luotsaamisesta haastavina aikoina. Ville on suoriutunut tehtävästään hyvin, Lempinen toteaa SDP:n kunnallisjärjestön tiedotteessa.

Lempinen toimi yhtymähallituksen varapuheenjohtajana yhtymän perustamisvaiheessa. Lempinen painottaa, että hänen luotsaamansa hallitus ei jatka tuolloin puheenjohtajana toimineen Francis McCarronin (kok.) johdolla tehtyä politiikkaa.

– Olimme vasemmistona siinä hallituksessa vähemmistönä ja oikeiston puristuksessa. Jäin ikään kuin panttivangiksi ja jätin lukuisia eriäviä mielipiteitä kokousten pöytäkirjoihin. Oikeistolainen kurituslinja on lyhytnäköistä. On yritettävä ottaa huomioon kuntien ja kuntalaisten tarpeet mahdollisimman hyvin. Yhtymän toimintaan haetaan kestävää taloudellista linjaa eri toimintoja voimallisesti kehittämällä yhdessä henkilökunnan kanssa, Lempinen sanoo tiedotteessa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi