Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Moni yksinäinen vanhus jonottaa Lahdessa ystävää – SPR tarjoaa kahvit ja esittelee ystävätoimintaansa kiinnostuneille

Ystävätoiminnassa vapaaehtoinen ja ysävää kaipaava voivat viettää aikaa yhdessä monella tavalla, kuten vaikkapa pelaten, käymällä yhdessä kulttuuritapahtumissa, puistoissa tai vaikka hautausmaalla. Kuva: Janne Laakkonen

Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminta kaipaisi kipeästi uusia vapaaehtoisia Lahdessa. Moni yksinäinen, etenkin vanhus jonottaa omaa ystävää tälläkin hetkellä.

– Jos sinusta tuntuu, että voisit olla ystävä jollekin yksinäiselle, keskiviikkona on hyvä mahdollisuus tutustua SPR:n ystävätoimintaan, sillä meillä on avoimet ovet koko päivän, SPR:n ystävävälittäjä Anne Antila vinkkaa.

Tällä hetkellä SPR:n ystävätoiminnassa on mukana noin 60 vapaaehtoista. Suurin osa heistä on eläkeläisiä, mutta joukossa on myös työttömiä, nuoria ja opiskelijoita. Kaiken ikäisistä ja eri elämäntilanteessa olevista vapaaehtoisista on Lahdessa kuitenkin kova pula. Antilan mukaan ystävää odottavia ihmisiä jonossa, monet heistä ovat vanhuksia.

– Lahdessa on paljon sellaisia eläkkeellä olevia yksinäisiä ihmisiä, jotka ovat aikoinaan muuttaneet työn perässä Lahteen. Nyt he ovat eläköityneet, lapset ovat muuttaneet muualle, jos heitä ylipäätänsä on ja ihmissuhdeverkosto, joka on aikoinaan muodostunut työn kautta, on eläkkeelle jäämisen jälkeen hävinnyt. Nyt heillä ei ole ketään, Antila sanoo.

SPR on järjestänyt ystävätoimintaa Lahdessa jo 50 vuotta. Valtakunnallisesti ystävätoiminta viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan.

Ystävätoiminnan esittelyn lisäksi SPR:n toimistolla järjestetään keskiviikkona Auttajakurssi, jossa kuka tahansa voi tulla opettelemaan arjen ensiaputaitoja.

– Kurssi on avoin kaikille, eikä sitä varten tarvitse olla mitään aiempaa osaamista tai koulutusta, Antila sanoo.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista SPR viikkoa. SPR:n Ystäväkahvilassa on keskiviikkona 8.5.2019 avoimet ovet kello 10–18 osoitteessa Vapaudenkatu 8, toinen kerros.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi