Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Viipurilainen investoi Vääksyssä – luvassa lisää lähileipää, kahvilan laajennus ja myös uusia työpaikkoja

Tämä kuva otettiin lähes viisi vuotta sitten. Viipurilaisen kotileipomon muutto Vääksyyn oli silloin loppusuoralla. Teppo Ylä-Hemmilä esitteli uuden leipomon uusia uuneja. Kuva: Pirjo Kamppila

Viipurilainen kotileipomo tekee Asikkalan Vääksyssä lähes 1,2 miljoonan euron investoinnin. Laajennus lähes kaksinkertaistaa toimitilojen koon ja tuo liki kymmenen uutta työpaikkaa.

– Strategiamme on toiminut ja lähiraaka-aineista leipominen on kannattanut, sanoo toimitusjohtaja Tuomas Ylä-Hemmilä.

Viipurilainen on lähes nelinkertaistanut liikevaihtonsa muutettuaan vuonna 2014 Lahdesta nykyisiin tiloihinsa Vääksyyn.

– Pyrimme jatkamaan maltillista kasvua yhdessä lähiseudun viljelijöiden, myllyjen sekä taitavan ja ahkeran henkilökuntamme avulla. Asiakkaat arvostavat tuoreista lähiraaka-aineista leivottua leipää, joka maistuu aidosti hyvälle. Resepti ei ole sen monimutkaisempi, jatkaa Ylä-Hemmilä.

Nyt tehtävä investointi kasvattaa tuotanto- ja kahvilatiloja aiemmasta 640 neliöstä 1 168 neliömetriin. Lisäksi lastauslaitureita rakennetaan 250 neliötä.

– Investoinnin myötä voimme kasvattaa kaksinkertaiseksi käyttämämme lähiraaka-aineen määrän ja toimittaa kasvavan kysynnän tarpeeseen edelleen parasta lähileipää ja laajentaa suositun palaleipäperheemme valikoimaa.

Viipurilainen kotileipomo on perustettu vuonna 1924, ja se siirtyi Ylä-Hemmilän perheelle 1996, jolloin nykyisten yrittäjäveljesten isä Veikko Ylä-Hemmilä osti konkurssiin menneen leipomon.

Viipurilainen on tullut tunnetuksi ruis- ja juurileivän osaajana sekä näyttävästä markkinoinnista sosiaalisessa mediassa. Yritys on myös voittanut lukuisia ruoka-alan palkintoja. Yhdessä Taivalkosken myllyn kanssa kehitetty Puhtikaura valittiin vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi