Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Diakonialaitos nujertaa nuorisotyöttömyyttä, Lahteen uutta työpajatoimintaa

Työpaja toimii Ahvenistonkadun puolella Diakonialaitoksen Dilakorttelissa Lahden keskustassa. Kuva: Pirjo Kamppila

Lahden Diakonialaitos aloittaa elokuussa uuden nuorten työpajatoiminnan. Mukaan etsitään kasvatus-, ohjaus- sekä sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneita, alle 29-vuotiaita päijäthämäläisiä nuoria.

Sote-työpaja ohjaa ja valmentaa nuoria koulutukseen tai työelämään. Tavoitteena on löytää ratkaisuja Lahden nuorisotyöttömyystilanteeseen. Hanketta rahoittaa valtionavustuksella aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimi.

Työpaja toimii Diakonialaitoksen Dilakorttelissa Lahden keskustassa. Sote-työpaja toteutetaan yhteistyössä korttelissa toimivan Suomen Diakoniaopiston Lahden kampuksen kanssa.

Työpajan nuoret pääsevät tutustumaan ohjaus-, kasvatus- ja sote-alan opiskeluun. Lisäksi työpajatoimintaa on mahdollista opinnollistaa.

– Nuoret pääsevät kokeilemaan ohjaamista, tapahtumatuotantoa ja sosiaali- ja terveysalan työtehtäviä, kuten ikäihmisten virkistystoiminta, pop up -tempaukset tai vapaaehtoistoiminnan ohjaaminen, kertoo Dilan diakoniajohtaja Anne-Maria Karjalainen.

– Nuorten työpaja on osa lahtelaisille nuorille suunnattua toimintojen uudistamista ja toimintakokonaisuutta. Tähän kokonaisuuteen Diakoniasäätiö lahjoittaa lisäksi 150-vuotisjuhlavuotensa merkeissä 50 000 euroa, kertoo Dilan toimitusjohtaja Tiina Mäkelä.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi