Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Mäkimontun katsomoremontti näyttää lykkääntyvän – valtuutettu valmis tekemään oikaisuvaatimuksen

Kiistellyn pengerrysurakan piti alkaa huhtikuun lopulla. Urakkakilpailun voittanut yhtiö saattaa jättää korvausvaatimuksen, mikäli hankinta keskeytyy.

Rinnekatsomoon on ollut tarkoitus rakentaa lisää betonipenkereitä katsojien turvallisuuden parantamiseksi. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden mäkimontun rinnekatsomon pengerrysurakka saattaa lykkääntyä, vaikka kaupunginhallitus maanantaina hyväksyisikin hankkeen 1,3 miljoonan euron rahoituksen. Rinnekatsomon remonttia vastustava kaupunginvaltuutettu Pertti Arvaja (kd.) kertoo tekevänsä hallituksen päätöksestä tarvittaessa oikaisuvaatimuksen.

– Veikkaan, että hanketta ei hyväksytä, koska vastustusta on niin paljon, hän toteaa.

Oikaisuvaatimuksen käsittely ja mahdolliset jatkotoimet voisivat viivyttää urakkaa niin, ettei sitä kannata tehdä alkavalla kesäkaudella. Kaupungin toimitilajohtaja Mauri Koistinen on kertonut, että pengerrystyö on saatava käyntiin toukokuun aikana.

Rinnekatsomoon on tarkoitus rakentaa betonipenkereitä katsojien turvallisuuden parantamiseksi ja tapahtumien järjestämisen helpottamiseksi. Tilakeskus valitsi hankkeelle urakoitsijan maaliskuun lopulla.

Lue myös: Heltiääkö poliisilta enää lupaa massatapahtumille Lahden mäkimonttuun? "Cheekin konserttiin myytiin liikaa lippuja"
 

Asia on esillä maanantaina myös kaupunginvaltuustossa, koska talousarviokirjaan oli jäänyt vanhentunut kirjaus Urheilukeskuksen korjauksista.

– Kaupunginlakimiehen ja omankin tulkintani mukaan asia on tuotava valtuustoon korjattavaksi. Hyvin perustein pystytään sanomaan, että valtuutetuilla ei ole ollut oikeaa tietoa käytettävissä eikä mahdollisuutta käydä keskustelua siitä, onko tämä sellainen investointikohde, jota halutaan, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) toteaa.

Rinnekatsomon parantamisen piti alkaa huhtikuun lopulla. Urakkakilpailun voittanut Sassenita-yhtiö on jo valmistellut töitä. Yhtiö pitää mahdollisena korvausvaatimuksen jättämistä siinä tapauksessa, että kaupunki päättää keskeyttää hankinnan.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi