Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Mäkimontussa poikkeavat sopimustulkinnat: urakoitsija katsoo voivansa hakea kaupungilta korvauksia, jos rinnekatsomon hanke keskeytyy

Toimitilajohtaja Mauri Koistisen mukaan pengerrystyö on saatava käyntiin toukokuun aikana.

Lahden mäkimontun rinnekatsomon keskiosa pengerrettiin vuonna 2007. Penkereitä on tarkoitus jatkaa molemmille sivuille. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden mäkimontun rinnekatsomon remontista voi syntyä sopimusriita, jos kaupunki päättää keskeyttää urakan. Hankkeen urakoitsijaksi maaliskuun lopulla valittu nurmijärveläinen Sassenita-yhtiö on jo valmistellut urakkaa, jonka oli tarkoitus käynnistyä jo huhtikuun puolivälissä.

– Paikalle on tuotu puomikone ja vähän muuta tavaraa. Neuvotteluiden mukaan urakka piti aloittaa 15. huhtikuuta. Sitten tulikin ilmoitus, että ei voi aloittaa, Sassenitan toimitusjohtaja Pekka Kytöaho toteaa.

Sassenita voitti 1,06 miljoonan euron tarjouksellaan tarjouskisan, joka nurmipeitteisen rinnekatsomon pengertämistä betonirakenteilla.

– Olemme tehneet suunnitelman aloituksesta ja aikataulusta. Suunnitelmat on luovutettu tilaajalle. Sen myötä organisaatio, kalustohankinnat ja elementtien esitilaussopimukset on tehty, Kytöaho kertoo.

Hallitus otti aikalisän

Urakkahinnan selvittyä kaupungin konserni- ja tilajaosto päätti huhtikuussa, että hankkeen kokonaiskustannukset ovat aiemmin arvioidun 1,1 miljoonan euron sijasta 1,3 miljoonaa. Investointivaraus ja sen vaikutukset liikuntapalveluiden vuokrakustannuksiin ovat hämmentäneet osaa päättäjistä. Osaltaan sekaannusta aiheutti budjettikirjaan jäänyt edellisvuotinen kirjaus Urheilukeskuksen remonteista.

Kaupunginhallitus kävi hankkeesta vapun alla keskustelua sillä seurauksella, että kaupunginjohtaja Pekka Timonen käytti asiassa otto-oikeuttaan. Asiaan todennäköisesti palataan seuraavassa kokouksessa maanantaina.

Kaupunki ja Sassenita eivät ole vielä allekirjoittaneet varsinaista urakkasopimusta. Kytöaho katsoo kuitenkin, että osapuolten käymä selontekoneuvottelu vastaa sopimusta.

– Selontekoneuvotteluista on tehty pöytäkirja, jossa sopimus on hyväksytty. Sen mukaan urakkasopimus allekirjoitetaan, kun työt aloitetaan.

Jos kaupunki päättäisi, että urakkaa ei tänä kesänä tehdä, hakisiko Sassenita korvauksia?

– Kyllä, lain mukaan sellaisia on mahdollista hakea.

"Saatava käyntiin toukokuussa"

Kaupungin toimitilajohtajan Mauri Koistisen mukaan rinnekatsomon pengerrystyö on saatava käyntiin toukokuun aikana.

– En tiedä lopputulosta ollenkaan, että miten asia ratkeaa. Mielenkiinnolla tietysti odotamme.

Koistisen tulkinnan mukaan Sassenita on valmistellut urakkaa omalla riskillään. Hän toivoo kuitenkin, että työt saadaan aloitettua.

– Asia on kuitenkin käsitelty asianmukaisesti eri toimielimissä, hän huomauttaa viitaten siihen, että rinnekatsomon remontin investointivaraus oli jäänyt monilta huomaamatta.

Rinnekatsomon pengertämisellä on tarkoitus parantaa turvallisuutta ja helpottaa tapahtumien järjestämistä. Koistinen sanoo ihmettelevänsä hankkeen saamaa käännettä.

Lue myös: Heltiääkö poliisilta enää lupaa massatapahtumille Lahden mäkimonttuun? "Cheekin konserttiin myytiin liikaa lippuja"
 

– Kaupungin mittapuussa hanke on joka tapauksessa pieni ja edustaa kolmen vuoden investoinneista noin 0,4 prosenttia.

Kytöaho huomauttaa, että rinnekatsomoa on parannettava joka tapauksessa.

– Tuntuu vähän hullulta, että jotkut panevat vastaan. Katsomopaikat jossain vaiheessa on tehtävä. Vanhat aidat ovat jo kaatumassa. En tiedä, saisiko rinteessä enää edes olla katsojia. Jos tällainen hanke käynnistetään uudestaan, hinta saattaa nousta, ja rahaa palaa koko ajan.

Rinnekatsomo

Penkereitä 1,3 miljoonalla

Lahden mäkimonttua remontoitiin vuonna 2007, jolloin rinnekatsomon keskiosaan rakennettiin betoniset penkereet.

Nyt pengerrystä on tarkoitus jatkaa sivulle molempiin suuntiin. Työt maksaa 1,3 miljoonaa euroa.

Elokuussa järjestettyjä Cheekin jäähyväiskonsertteja varten osaan mäkimontun rinteistä rakennettiin tilapäisiä tasanteita.

Betonipenkereiden toteutuessa vältyttäisiin tapahtumakohtaiselta rakentamiselta ja purkamiselta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi