Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden vanhassa Taideinstituutissa avoimet ovet – tarjolla runojoogaa, paperinvalmistusta ja taiteilijoiden työhön tutustumista

Yksi Painovoima-yhdistyksen tehtävistä on säilyttää perinteisiä painomenetelmiä ja tuoda niitä esille esimerkiksi työpajoissa. Sammonkatu 8:ssa työskentelee lahtelaisia taiteilijoita ja käsityöläisiä. Kuvassa pajamestari, taidegraafikko Pekka Litmanen. Kuva: Sami Kuusivirta

Entisen Lahden Taideinstituutin tila Sammonkadulla on nykyisin taiteilijoiden ja luovan alan osaajien yhteisö, joka tarjoaa paljon erilaista toimintaa. Lauantaina 4. toukokuuta yhteisö avaa ovensa ja yleisö pääsee tutustumaan lahtelaisten taiteilijoiden arkeen.

Tapahtuman aikana yleisö voi rentoutua runojoogassa tai kokeilla maksutta paperinvalmistusta. Mari Rajaniemi Photography -studion avajaisissa on ohjelmaa myös lapsille.

Talossa on mahdollisuus nähdä korumuotoilija ja kuvataiteilija työssään sekä silkkipaino- ja monotypiatyöskentelyä. Painovoima Bitesin uusi kesätoimija avaa taloon päiväksi pop up -vohvelikahvilan.

Kuvataiteilija, taideterapeutti Taina de Carvalho ohjaa työpajoja Elämän reseptikirja -hankkeen teemoista yli 7-vuotiaille lapsille ja vanhemmille.

Tapahtuman järjestää Painovoima ry.

Luovan Sammonkadun avoimet ovet lauantaina 4.5. kello 12–15. Sammonkatu 8, kulku Kauppakadun puoleisesta ovesta.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi