Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kummituskierroksia, luontoa ja näyttelyitä – Urajärven kartano on täynnä kesätapahtumia

Kummituskierrokset jatkuvat loppukesällä. Kuva: Juha Peurala

Urajärven kartanolla järjestetään monipuolisesti kulttuuritapahtumia koko ensi kesän ajan. Kartanon museon teemana on Urajärveltä maailmalle – maailmalta Urajärvelle.

Teemaan perehdytään alustavasti jo alkukesästä 4.5.–30.6., kun Asikkalan kunnankirjastolla järjestetään Urajärveltä maailmalle -vitriininäyttely. Näyttelyssä on esillä aikoinaan Urajärven kartanon omistaneiden sisarusten Lilly ja Hugo von Heidemanin matkapäiväkirjoja muun muassa Egyptin ja Jerusalemin matkoilta.

Tämän lisäksi Urajärven kartano järjestää yhteistyössä Asikkalan kirjaston kanssa sarjan kirjallisuussalonkeja, joissa Heidemanien sisarusten matkat avautuvat ääneen luettuna. Luettavat kirjat on poimittu sisarusten kirjahyllystä, ja ne käsittelevät kohdemaiden kirjallisuutta sekä kuvauksia maista.

Kesäkuussa Urajärven kartanossa järjestetään Lasten kartanopäivä, jota vietetään myös matkustustunnelmissa. Matkateema jatkuu museolla heinäkuussa, jolloin kartanomuseolla järjestetään torstaisin opastettuja kierroksia otsikoilla Matkamuistot maailmalta ja Urajärveltä maailmalle.

Lähimatkailua luontoretkillä

Kaukomatkojen lisäksi kartanolla järjestetään lähimatkailua, johon myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua. Ryhmät voivat tilata joko Luontoretken kylälle tai Mietiskelyreitin.

– Tänä kesänä teemme myös entistä tiiviimpää yhteistyötä Urajärven kartanoteatterin kanssa ja tarjoamme uutuutena teatterivieraille kohdennetun lyhytopastuksen ennen iltaesitystä, Urajärven kartanon ystävien tiedotteessa kerrotaan.

Loppukesällä, kun illat alkavat pimentyä, kartanossa järjestetään aikaisempina vuosina varsin suosittuja Kummituskierroksia. Syksyllä kartano osallistuu etäkohteena myös Vääksyn Avoimet ovet ja pihat -päivään järjestämällä Kartanon sisustus- ja tyylihistorian salat -kierroksia.

Aukioloajat ja muut tiedot löytyvät Facebookista ja Urajärven kartanonmuseon sivuilta.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi