Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hennan ensimmäinen kerrostalo lähellä toteutua – Orimattila vuokraamassa päiväkodille tilat 10 vuodeksi

"Monta kärpästä tulee lyötyä yhdellä iskulla, jos sopimus hyväksytään", sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aimo Ryynänen.

Havainnekuva Hennaan suunnitellusta "hybridikorttelista", jossa olisi julkisia palveluita, liiketiloja ja asumista. Kuva: WasaGroup

Orimattilan kaupunki ja WasaGroup-konserni valmistelevat esisopimusta Hennaan rakennettavasta kerrostalosta. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus näytti vihreää valoa hankkeelle, jossa WasaGroup rakentaisi 2 800 kerrosneliömetrin "hybridirakennuksen" Hennan Asemanrinteen kulmatontille.

Kaupunki aikoo osallistua hankkeeseen vuokraamalla päiväkodille tilat kymmeneksi vuodeksi.

– Monta kärpästä tulee lyötyä yhdellä iskulla, jos sopimus hyväksytään. Talossa olisi esiopetusta ja päivähoitoa, mutta muitakin toimintoja. Hanke on päänavaus Hennan kerrostalorakentamiselle, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aimo Ryynänen (kok.) toteaa.

70-paikkainen päiväkoti

Orimattilan hallitus käsitteli maanantaina esisopimuksen luonnosta. Varsinainen sopimus on tarkoitus tuoda päätettäväksi kahden viikon kuluttua.

Kerrostalon yhteyteen on tarkoitus sijoittaa noin 660 neliön laajuinen päiväkoti, jossa on tilaa kolmelle ryhmälle eli noin 70 lapselle. Vuokraamalla tilat kaupunki välttyisi lähes 1,5 miljoonaa euroa maksavan uuden päiväkodin rakentamiselta.

– Lähivuosien investointiohjelmamme on aika raskas. Meillä on yhteiskoulun rakentaminen, uimahalli sekä yhtä ja toista muuta, Ryynänen perustelee vuokravaihtoehtoa.

– Tämä olisi väliaikaisratkaisu siihen saakka, kunnes asukasmäärä edellyttää omien koulu- ja esiopetustilojen rakentamista.

Viisikerroksinen talo

Viisikerroksiseen taloon tulisi päiväkodin lisäksi liike- ja toimistotiloja sekä mahdollisesti Henna-info, joka toimisi myös juna-aseman odotustilana. Tilat on tarkoitus suunnitella siten, että niihin on mahdollista sijoittaa jatkossa myös muita julkisia palveluita, kahvio- tai ravintolatoimintaa, postipalveluita sekä kaupan tai lähituottajien noutopisteitä.

Asumista tulisi kahteen ylimpään kerrokseen. Asuinhuoneistoja tehtäisiin kymmenen kappaletta, ja ne olisivat omistusasuntoja.

Tämä olisi väliaikaisratkaisu siihen saakka, kunnes asukasmäärä edellyttää omien koulu- ja esiopetustilojen rakentamista. Kaupunginhallituksen pj. Aimo Ryynänen (kok.)

WasaGroup kertoo tiedotteessaan, että yhtiö vastaa koko hankkeesta suunnittelusta toteutukseen ja rahoitukseen.

– Hybridikorttelin vahva palvelutarjonta tuo asiakasvirtaa ja elämää alueelle, WasaGroupin myynti- ja viestintäasiantuntija Anna-Lena Back uskoo.

– Hybridikortteliajatus tukee erinomaisesti uuden kaupunginosan rakentumista, kaupungin palveluksessa työskentelevä Hennan hankepäällikkö Kristian Keinänen toteaa.

Valmistuisi 2020

Kerrostalon tarkempi suunnittelu aloitetaan esisopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Kiinteistön on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Oikoradan varressa sijaitsevaan Hennaan avattiin juna-asema puolitoista vuotta sitten. Aseman ympäristöön on suunniteltu uutta kaupunginosaa, jossa voisi tulevaisuudessa asua tuhansia ihmisiä.

Tähän mennessä kaupunki on myynyt Hennasta seitsemän omakotitonttia. Lisäksi joitakin tontteja on varattu.

Hankepäällikön työsuhde ulottuu tässä vaiheessa tämän vuoden loppuun.

– Mahdollisesti talousarvion yhteydessä katsotaan tehtävän vakinaistamista niin, että se ei ole pelkästään Hennaa vaan kaupungin kaikkia strategisia hankkeita eteenpäin vievä, Ryynänen ennakoi.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi