Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tulipalo tuhosi kolme rakennusta Hartolassa

Kuva: Patrick Tamminen

Tulipalo tuhosi kolme tilan rakennusta Hartolassa. Palo sai alkunsa torstaina iltapäivällä kello 15 jälkeen. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ehdittyä paikalle päärakennus, navetta ja sauna olivat jo täyden palon vaiheessa. Rakennukset tuhoutuvat kokonaan. Myös maastoa paloi yhteensä noin puoli hehtaaria.

– Tilan päärakennus oli puolitoistakerroksinen rintamamiestalo. Se oli tullessamme vielä pystyssä, mutta sauna ja navetta olivat jo romahtaneet. Myös päärakennus on purkukuntoinen, päivystävä palomestari Mikko Javanainen kertoi tilanteesta iltapäivällä kello 16.30 aikaan.

Rakennukset sijaitsivat noin 15 metrin päässä toisistaan. Javanaisen mukaan rakennuksissa ei ollut ketään sisällä palon syttymisen aikaan.

Tila on ollut ympärivuotisessa käytössä vapaa-ajanviettopaikkana. Siellä oli myös sähköt. Naapuri oli nähnyt palon ja hälyttänyt pelastuslaitoksen apuun.

Sammutustyöt jatkuivat iltaan. Paikalla oli seitsemän sammutusyksikköä Hartolasta, Sysmästä, Pertunmaalta ja Heinolasta.

Juttua muokattu 25.4. kello 17.45: päivitetty tiedot maaston palosta ja rakennusten tuhoutumisesta. Jutun aikamuotoja päivitetty kello 20.39.

Juttuun korjattu 28.4. kello 20.42 tieto siitä, että kyseessä ei ole autiotila vaan ympärivuotisessa käytössä oleva vapaa-ajanviettopaikka, jossa oli myös sähköt.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi