Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Keltaliivit osoittavat mieltään Lahden keskustassa lauantaina

Keltaliivien liike sai alkunsa Ranskassa viime vuonna, ja liike on levinnyt myös muihin Euroopan maihin. Kuva on tammikuisesta mielenosoituksesta Pariisista. Kuva: LEHTIKUVA/AFP

Suomen keltaliivit järjestävät mielenosoituksen lauantaina 27. huhtikuuta kello 16 Lahden kauppatorilla. Mielenosoitus on osa keltaliivien RIC Suomi kierrosta, jonka aikana keltaliivit osoittavat mieltään useissa kaupungeissa päätyen lopulta elokuussa Helsinkiin ja Eduskuntatalon portaille.

Keltaliivit osoittavat mieltään tiukkaa edustuksellista demokratiaa vastaan. Heidän mielestään kansalaisilla tulisi myös olla oikeus käynnistää valtakunnallinen kansanäänestys mistä tahansa aiheesta.

Liikkeen toiminta seuraa Ranskan keltaliivien aloittamaa "Le référendum d’initiative citoyenne” -esimerkkiä, joka voidaan suomentaa kansalaisten aloittamaksi muutosehdotukseksi. Liikkeen verkkosivuilla sanotaan, että liike on täysin poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton ja että jokainen jäsen edustaa vain itseään eikä liikkeellä ole johtajaa tai edustajaa.

Mielenosoituksesta järjestetyn Facebook-tapahtuman sivuilla muistutetaan, että liikkeen protestit ovat rauhanomaisia, eikä tarkoituksena ole aiheuttaa minkäänlaista häiriökäyttäytymistä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi