Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Aurinko paistaa ja aluksi on lämmintä, sunnuntaina viilenee - vapun sää vielä arvoitus

Vapun pikniksäätä ei vielä pysty ennustamaan. Kuva: ESS/Arkisto

Keskiviikko oli kevään toistaiseksi lämpimin päivä Lahdessa, kun elohopea kipusi 21,8 asteeseen. Torstainakin rikottiin 20 asteen raja, mutta jatkossa sää hieman viilenee.

Perjantaina päivän ylin lämpötila jää Ilmatieteen laitoksen mukaan Lahden seudulla 15-17 asteeseen. Lauantaina lämpötila saattaa vielä kohota 18-19 asteeseen, mutta sitten viilenee.

Pohjoisesta virtaa kylmää ilmaa Lappiin jo lauantaina, ja ilmamassan vaikutus tuntuu Päijät-Hämeessäkin heti sunnuntaina. Vaikka päivä on ennusteen mukaan kaunis ja aurinkoinen, jäänee päivän ylin lämpötila 10 asteen vaiheille. Maanantaina lämpenee jälleen hieman.

Pieniä yöpakkasia ennustetaan tällä hetkellä mahdollisesti lauantain ja sunnuntain väliselle yölle. Myös maanantain vastainen yö näyttää melko viileältä.

Vappusään ennustettavuus ei ole vielä kovin hyvä. Vappuaatto eli tiistai näyttää tällä hetkellä poutaiselta ja aurinkoiselta, mutta vapunpäivä saattaa olla epävakaisempi.

Korkeapaine vaikuttaa Lahden seudun säähän edelleen aika pitkälle toukokuun puolelle, eli maaperän kaipaamia sateita ei juuri ole näkyvissä.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi