Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sarjapuristelija iski kahdesti - väijyi kauppareissulla ollutta naista Lahdessa

Kuva: Patrick Tamminen

Lahtelainen Christa Heinonen koki hämmentäviä hetkiä keskiviikkona Lahden Paavolassa, kun hän joutui kahdesti saman miehen ahdistelemaksi.

Ensimmäinen ahdistelutapaus sattui kello 12.30 ja 12.45 välisenä aikana. Heinonen oli ollut kävelemässä ruokaostoksille kaikessa rauhassa Seponkadulta kohti Paavolan Citymarketia, kun takaapäin polkupyörällä tullut mies puristi hänen takamustaan.

– Minulla oli lenkkivaatteet päällä, olin lenkiltä tulossa ja ruokakauppaan menossa. Pyöräilijä tuli takaani, puristi minua takamuksesta ja ajoi ohi. Hän ei sanonut mitään, Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan mustaan huppariin pukeutunut puristelija jatkoi polkupyöräilyään Citymarketin suuntaan. Kaupan pihassa miestä ei kuitenkaan näkynyt.

Heinonen meni kauppaan ja viipyi siellä noin 15–20 minuuttia, jonka jälkeen hän käveli takaisin Seponkadulle.

– Juuri ennen Seponkadulle kääntymistäni pyöräilijä tuli polkupyörällä takaa uudelleen ja puristi taas takamustani. En nähnyt hänen kasvojaan, sillä hänellä oli hupparin huppu päässä. Mies vaikutti kuitenkin nuorelta. Puristelun jälkeen mies pyöräili Seponkadun päähän ja kääntyi taloni luolta jonnekin.

Heinosen mukaan tapahtumasta jäi hämmentynyt ja turvaton olo.

– Tilanteessa mietin, että mitä ihmettä tässä nyt tapahtuu. Mietin myös miksei miehen kosketus ollut niin sanottu läpsäisy, vaan miksi mies halusi koskea niin tarkasti ja huolella.

Tapahtuneen seurauksena lenkille lähteminen mietityttää nyt Heinosta. Hän pohtii, voisiko ahdistelua tai jotakin vielä sitäkin pahempaa tapahtua toisenkin kerran.

– Tilanteen jälkeen mietin myös, että voiko kotikaduilla liikkua turvallisesti ja missä tekijä odotti sillä aikaa kun shoppailin Citymarketissa. Vai pyörikö hän ympyrää ja tuli sattumalta taas taakseni.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi