Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kierrätyspuiston vaikutuksista avautui yleisökysely – vastaajat voivat kertoa, mihin kiertotalouteen keskittyvä alue pitäisi sijoittaa

Kuva: Anssi Hietamaa

Lahden seudulle suunniteltavan kierrätyspuiston vaikutuksia kartoitetaan yleisökyselyllä. Keskiviikkona avautuneessa kyselyssä vastaajat voivat arvioida hankkeen vaikutuksia elinoloihin ja viihtyvyyteen sekä kertoa mielestään sopivimman sijoituspaikan jätteiden kierrätykseen varattavalle alueelle.

Yleisökysely on osa ympäristövaikutusten arviointimenettelyä (YVA), jossa on mukana neljä vaihtoehtoista aluetta kierrätyspuistolle. Hollolassa kierrätysalue sijoittuisi uuden kehätien varteen. Orimattilassa mahdollisia sijoituspaikkoja ovat Marjasuon, Matomäen ja Loukkaanmäen alueet.

Kyselyyn voi vastata 19. toukokuuta asti osoitteessa lahdenseudunkierratyspuisto.fi. Kyselyyn voi vastata myös paperilla tilaamalla lomakkeen numerosta 040 513 3065 / Johanna Lehto.

Kuva: Anssi Hietamaa

Asukastilaisuuksia kesäkuussa

Uudelle kiertotalouteen keskittyvälle alueelle etsitään paikkaa, koska Lahden Kujalan jätekeskuksen alueella laajennusmahdollisuudet ovat vähäiset. Hankevastaavana selvitystyössä toimii Päijät-Hämeen Jätehuolto (PHJ) kumppaneinaan Hollolan kunta, Lahden ja Orimattilan kaupungit sekä Lahti Energia. YVA-menettelyssä konsultteina toimivat Sweco Ympäristö ja Vahanen Environment.

Helmikuun kuulemiskierroksella YVA-ohjelmasta jätettiin 88 kannanottoa Hämeen ely-keskukselle.

– Nyt toteutettavalla yleisökyselyllä pyrimme saamaan asukkailta lisää tietoa hankkeen vaikutuksista ja sen aiheuttamista huolista. Lisäksi toivomme hankkeesta näkemyksiä laajemminkin. Myös hankealueista etäämmällä asuvien toivotaan osallistuvan kyselyyn, PHJ:n kehityspäällikkö Antti Leiskallio toteaa tiedotteessa.

Yleisökyselyn alustavia tuloksia käydään läpi kesäkuussa asukastilaisuuksissa, jotka järjestetään Hollolassa 3.6. ja Orimattilassa 4.6. Lopulliset tulokset valmistuvat syksyllä.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi