Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeen jätehuolto muistuttaa: vie haravointijätteet jäteasemalle, älä polta pihalla taajamassa

Muista eritellä risut ja haravointijätteet. Kuvituskuva. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen Jätehuolto (PHJ) muistuttaa, että kotitalouksien haravointijätteitä ja risuja voi viedä mille tahansa PHJ:n jäteasemalle ympäri vuoden. Vastaanotto on avoinna jäteaseman aukioloaikoina.

Haravointijätteiden ja risujen vastaanotto on maksutonta, jos ne on eroteltu toisistaan. Haravointijätteet voi pakata esimerkiksi muovisäkkeihin, eikä niistä veloiteta maksua, jos asiakas tyhjentää muovisäkit itse jäteasemalla osoitettuun paikkaan. Sekakuormasta, jossa on sekä haravointijätteitä että risuja, peritään vastaanottomaksu.

Risujätteeksi luokitellaan kaikki puiden ja pensaiden oksat, alas leikatut pensasaidat sekä pensaiden juurakot, joista on ravisteltu multa pois.

Haravointijätettä puolestaan ovat puiden ja pensaiden lehtien, neulasten ja nurmikon haravoinnista kertyvä jäte, ruohovartiset kasvit ja rikkaruohot, pensaiden ja pensasaitojen leikkuusilput sekä maahan pudonneet kävyt ja hedelmät.

Asikkalan, Orimattilan ja Padasjoen jäteasemille voi viedä enintään yhden kuutiometrin kuormia haravointijätettä ja risuja. Sysmän jäteasemalle puolestaan voi viedä risuja ilman määrärajoitusta, mutta haravointijätettä asema ottaa vastaan alle yhden kuutiometrin kuormina. Heinolan ja Hollolan jäteasemilla sekä Lahden jäteasema Pillerillä ei puolestaan ole minkäänlaista rajoitusta haravointijätteen ja risujen määrässä.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi