Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Valepoliisi soitti iltamyöhällä ja varoitti huijareista – sai pankkitunnukset ja tyhjensi asikkalalaisen naisen tileiltä lähes 22 000 euroa

Valepoliisi huijasi asiakkalalaisnaiselta suuren summan rahaa. Kuva: Anssi Hietamaa

Asikkalalainen nainen oli jo nukkumassa, kun hänen puhelimensa soi. Puhelu tuli vieraasta numerosta. Soittaja ilmoitti olevansa Lahden rikospoliisista.

"Poliisi" ilmoitti naiselle, että hänen tilinsä on kaapattu ja konnat ovat siirtämässä tililtä rahaa. Sen estämiseksi poliisi tarvitsi naisen verkkopankkitunnukset.

Nainen antoi kahden tilinsä tunnukset. Hieman myöhemmin hän totesi, että hänen tileiltään oli siirretty lähes 22 000 euroa erään jyväskyläläisen miehen tilille.

Hän teki rikosilmoituksen oikealle poliisille. Tapaus sattui kaksi vuotta sitten.

"Tileille oli alkanut tulla rahaa"

Poliisi epäili miestä, jonka tilille naisen rahat olivat siirtyneet, virkavallan anastuksesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Kuulusteluissa mies kiisti esiintyneensä poliisina ja soittaneensa naiselle. Sen sijaan hän sanoi lainanneensa tuntemattomalle henkilölle tiliään. Tuntemattoman henkilön saatua tilinnumerot jyväskyläläisen tileille oli alkanut tulla rahaa.

Hän sanoi nostaneensa rahat ja luovuttaneensa ne tuolle tuntemattomalle henkilölle.

Syyttäjä on jättänyt tässä asiassa syytteen nostamatta jyväskyläläistä vastaan, sillä soittajan tai naisen tililtä rahaa siirtäneen henkilöllisyys on jäänyt epäselväksi. Sen sijaan jyväskyläläistä vastaan on nostettu syyte törkeästä rahanpesusta. Syyte luetaan aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi