Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kohta lentää! Lahteen kaavaillaan uutta frisbeegolfrataa

Frisbeegolf kasvattaa suosiotaan Suomessa vuosi vuodelta. Alun perin USA:sta lähtöisin olevaa lajia voi harrastaa Suomessa monella eri radalla aina Hangosta Lappiin saakka. Kuva: Kiia Aha

Lahden kaupunki suunnittelee frisbeegolfrataa suurmäen maastoon. Radan toiminnasta huolehtisi yksityinen elinkeinoharjoittaja.

– Ratasuunnitelma on vielä hyvin alkuvaiheessa. Ensimmäinen lausuntopyyntö ideasta on pyydetty museolta alueen arkeologiaan liittyen. Sen jälkeen lausuntopyyntökierros jatkuu ja kuulemme maanomistajaa eli Lahden kaupungin kaupunkiympäristöä, sanoo Lahden kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.

Ahokkaan mukaan suurmäen alue olisi oiva kohde frisbeegolfradalle, sillä maasto on kumpuilevaa ja sopivan metsikköistä, mutta alueella on myös aukeita kohtia. Lisäksi alueella harjoitetaan liikuntaa jo monessa eri muodossa.

Ahokas sanoo, että rata on kaupunkia lähestyneen yrittäjän idea. Kaupungille hankkeesta ei koituisi mitään kustannuksia.

Lahdessa on tällä hetkellä kolme frisbeegolfrataa: Mukkulassa, Launeen keskuspuistossa ja Rakokiven urheilukeskuksessa Nastolassa. Toisin kuin muut frisbeegolfradat Lahdessa, suurmäen radasta tulisi toteutuessaan maksullinen.

– Kyseessä olisi yritystoiminta, mutta mitä se maksullisuus tässä yhteydessä tarkoittaa, on vaikea sanoa. Sehän voi olla niin, että yrittäjä vuokraa välineet, joilla sitten radalle pääsee heittelemään, Ahokas pohtii.

Liikuntapalvelupäällikkö ei suostu vielä paljastamaan kenestä yrittäjästä on kysymys.

– Sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, joten en voi julkaista yrittäjän nimeä. Kyseessä on kuitenkin kaupungin pitkäaikainen yhteistyökumppani, Ahokas vihjailee.

Frisbeegolfrata voisi avautua jo tulevan kesän aikana, mutta aikataulua on Ahokkaan mukaan vaikea ennakoida.

– Ensin pitää saada lausuntapyynnöt ja luvitukset kuntoon, Ahokas sanoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi