Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pääsiäisenä etelässä nautitaan auringonpaisteesta

Pääsiäinen on eteläisssä Suomessa poutainen ja paikoiteillen pilvinen. Kuva: Katja Luoma

Pääsiäisen pyhät sujuvat Päijät-Hämeessä valtaosin poutaisessa ja aurinkoisessa säässä.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että Etelä- ja Keski-Suomi saavat nauttia hyvin pitkälti poutasäästä, mutta Pohjois-Suomeen suuntaavien kannattaa varautua pilviseen ja sunnuntaina sateiseenkin säähän. Pohjoisessa sade tulee jo tosin vetenä alas, eli yllättäviä lumikuuroja ei ole tiedossa.

Päijät-Hämeessä kiirastorstai näyttää ennusteiden mukaan selkeältä ja poutaiselta. Päivälämpötila on ylimmillään 12 astetta ja yöllä käydään nollan vaiheilla ja mahdollisesti hiukan pakkasen puolellakin.

Pitkäperjantaina päijäthämäläiset nauttivat jälleen poudasta, vaikka sää on hieman torstaita pilvisempää. Päivälämpötila nousee hiukan 10 asteen yläpuolelle ja yöllä lämpötila laskee tuttuun tapaan nollan tuntumaan.

Pääsiäislauantai sujuu Päijät-Hämeessä hyvin samaan tapaan kuin pari aiempaakin päivää. Päivällä lämpötila saattaa tosin lauantaina kohota jopa 12–13 asteeseen ja laskee yöllä nollaan tai jopa sen alapuolelle.

Tuuli voimistuu hiukan pääsiäissunnuntain ja maanantain tietämillä. Sunnuntaina tuuli on puuskittaista ja puhaltaa 10 metriä sekunnissa. Päijät-Hämeessä sunnuntai on silti yhä aurinkoinen ja päivälämpötila 13–14 astetta. Yöllä taas lämpötila laskee nollaan.

Toinen pääsiäispäivä eli maanantai sujuu Päijät-Hämeessä hieman pilvisemmässä säässä. Ilmatieteenlaitokselta sanotaan, että ohut kylmä rintama kulkee Päijät-Hämeen ohi ja saattaa aiheuttaa pientä vesisadetta.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi