Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Vasaratien vuokratalojen purkutyöt alkavat elokuussa – tilalle 80 asuntoa kahteen uuteen kerrostaloon

Rakokiven Vasaratie 2–4:ään valmistuu 80 uutta asuntoa marraskuussa 2020. Kuva: Lahden Talot

Lahden Talot rakennuttaa kaksi viisikerroksista kerrostaloa Rakokiveen. Vasaratie 2–4:ään sijaitseviin kerrostaloihin tulee yhteensä 80 vuokra-asuntoa.

Uusien talojen tieltä puretaan kolme 1970-luvulla rakennettua kolmikerroksista kerrostaloa, joiden asukkaille Lahden Talot on tarjonnut korvaavan asunnon. Purkutyöt alkavat elokuun alussa, ja uudet talot valmistuvat marraskuussa 2020. Pääurakoitsijana toimii rakennusliike Varte Lahti.

Lahden Talojen mukaan Vasaratien taloista tulee energiatehokkaita. Katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatava sähkö käytetään ilmastoinnin, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon. Rakennusten runko tehdään betonielementeistä, mutta julkisivu muurataan paikalla.

Huoneistojen keskipinta-ala on 46,5 neliötä. Asuntoihin tulee vinyylilankkulattiat, keittiöihin laminaattitasot, induktioliesi ja astianpesukone sekä kylpyhuoneeseen lattialämmitys. Kesäaikana asunnoissa on viilennysmahdollisuus.

Lahden Taloilla on Rakokivessä uudisrakentamishanke myös Pulteritie 1:ssä. Lisäksi Huokotie 3:ssa on käynnissä perusparannus.

– Haluamme osaltamme olla kehittämässä Rakokiven aluetta ja kannustaa myös alueen muita kiinteistöomistajia kehitystyöhön, toimitusjohtaja Jukka Anttonen toteaa tiedotteessa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi