Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Orimattilan varhaiskasvatus verkkoon, sovellus helpottaa päivähoidon suunnittelua

Orimattilan varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön sovellus, joka mahdollistaa kodin ja varhaiskasvatuksen välisen yhteydenpidon sähköisesti. Jatkossa päiväkodit tiedottavat asioistaan ja vanhemmat ilmoittavat lastensa hoitoaikatarpeen Tieto Edu -mobiili- ja websovelluksen kautta.

Tähän asti tarkat hoitoajat on ilmoitettu vain vuorohoidossa.

– Sovellus auttaa vanhempia seuraamaan varattujen ja toteutuneiden hoitotuntien määrää. Myös sairauspoissaolot saa ilmoitettua välittömästi, kertoo Orimattilan varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi.

Päiväkodit voivat tiedottaa sovelluksessa asioista lapsi-, ryhmä- tai yksikkökohtaisesti. Perhepäivähoidon osalta sovelluksessa onnistuu kaupunkitasoinen tiedottaminen sekä hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittaminen.

Kun meillä on käytössämme hoitoaikojen suunnitteluun tarvittava tieto, osaamme järjestää työvuorot täsmällisesti. Miia Kemppi, Orimattilan varhaiskasvatusjohtaja

Sovelluksessa hoitoajat ilmoitetaan viikkoa ennen. Jos hoitoaikoja ei ole ilmoitettu määräaikaan mennessä hoitoa voidaan tarjota ainoastaan arkisin kello 8.30–15.30 välillä.

– Sovellus auttaa suunnittelemaan päivämme niin, ettei henkilökunnan ja lasten suhdeluku ylity ja toisaalta tiedämme esimerkiksi, milloin opettajilla on hyvä aika suunnitella toimintaa. Kun meillä on käytössämme hoitoaikojen suunnitteluun tarvittava tieto, osaamme järjestää työvuorot täsmällisesti, Kemppi selittää.

Hänen mukaansa hoitoaikojen- ja poissaolojen ilmoittaminen auttaa myös ruokatilausten tekemisessä.

– Saamme vähennettyä biojätteeksi päätyvän ruuan määrää huomattavasti eikä keittiöhenkilökunta tee turhaan esimerkiksi erityisruokia.

Sovellus käyttöön vaiheittain

Sovelluskaupoista löytyvä Tieto Edu on useissa kaupungeissa käytössä olevan Muksunetin päivitetty versio. Kyseessä on tietosuojattu sovellus.

Varhaiskasvatuksen tiedotus siirtyy Orimattilassa Tieto Eduun ennen pääsiäistä ja ensimmäisten yksiköiden hoitoaikojen ilmoittaminen heti pääsiäisen jälkeen. Kaikki yksiköt ja perhepäivähoito ottavat hoitoaikojen ilmoittamisen käyttöön viimeistään elokuun alussa.

Sovellus mahdollistaa myös kahdenkeskisen viestittelyn henkilökunnan ja vanhempien välillä, mutta tätä osiota ei oteta vielä käyttöön. Sovelluksen toisessa käyttöönottovaiheessa Tieto Eduun lisätään myös lapsen varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelma sekä mahdollisuus kuvien ja videoiden jakamiseen.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi