Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Asikkalan kielikylpypäiväkoti ahdinkoon eskarileikkurin vuoksi

The English Playschool of Asikkala on kielikylvettänyt lapsia jo yli 20 vuotta. Kuva vuodelta 2010. Kuva: Pirjo Kamppila

Asikkalan Vääksyssä toimiva englanninkielinen päiväkoti on joutumassa vaikeuksiin, koska kunnanvaltuusto päätti maanantaina 60 000 euron määrärahan poistamisesta. Tuen poisto liittyy kasvatus- ja opetuslautakunnan aiempaan päätökseen, jolla keskitetään esiopetuspaikat kolmeen kunnan omaan päiväkotiin.

The English Playschool of Asikkala on kannatusyhdistyksen ylläpitämä, yksityinen kielikylpypäiväkoti. Siinä on tällä hetkellä hoidossa 39 lasta.

Kunta päättää ostopaikkojen määrästä vuosi kerrallaan. Tänäkään talvena Playschoolissa ei ole ollut omaa esiopetusryhmää, koska kunta ei ole paikkoja ostanut. Tällä hetkellä kuusi lasta käy esiopetuksessa samassa rakennuksessa toimivassa kunnan päiväkodissa ja viettää loppupäivän iltapäiväkerhossa Playschoolissa.

Lue myös: Länsi-Asikkalan päiväkotiesitys hylättiin – Asikkalan valtuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion vain pienin muutoksin
 

Päiväkodin johtaja Katriina Uski on tilanteesta harmissaan.

– 60 000 euroa on meille todella paljon rahaa. Eskari on meille tärkeä. Saamme (kunnalta) korvauksen myös iltapäivähoidosta, mutta se on paljon pienempi kuin kokopäivähoidosta. Tällä hetkellä meillä on 10 lasta, jotka haluaisivat aloittaa täällä esikoulussa ensi syksynä, ja muualtakin olisi kiinnostusta.

Päiväkoti perustettiin vanhempien aloitteesta vuonna 1998 ja se toimii perheiden aktiivisen varainkeruun voimin. Toiminta on kuitenkin riippuvainen kunnan yhteistyöhalukkuudesta, selvittää Uski.

– Tulomme koostuvat kaikille saman suuruisista päivähoitomaksuista sekä yksityisen hoidon tuesta, joka sisältää Kelan osuuden ja kuntalisän.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi