Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ville Skinnari Hykyn toimitusjohtajahaun jatkamisesta: "Ei tässä mitään erikoista ole" - Juha Rehula ei ole kiinnostunut pestistä

Eduskunnasta pudonnut Juha Rehula (kesk.) sanoo, ettei tehtävä kiinnosta häntä.

Eduskunnassa työtään jatkava Ville Skinnari (sd.) on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja. Kuva: Sami Kuusivirta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajan haku päättyi perjantaina, mutta tänään yhtymän hallitus päätti jatkaa hakua toukokuun kolmanteen päivään asti.

Yhtymä toteaa tiedotteessa, että hakua jatketaan hyvistä hakijoista huolimatta.

Mitä haun jatkamisen taustalla on, hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnari (sd.)?

– Hallitus päätti yksimielisesti jatkaa hakua.

Onko taustalla mahdollisesti se, että parhaillaan on haussa myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja?

– Päätimme yksimielisesti jatkaa hakua. Ei tässä mitään erikoista ole, Skinnari toteaa.

Skinnarin mukaan toimitusjohtajan haussa käytetään suorahakua, eli haussa on mukana pestiin sopivia henkilöitä kartoittava head hunter.

Osittain samoja hakijoita

Viime perjantaina päättyneessä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajahaussa tehtävää hakivat kauppatieteiden maisteri Juha Aarvala, Helsingistä, tradenomi YAMK Marko Lehtonen, Tuusulasta, terveystieteiden maisteri Noora Laurikainen, Lahdesta, lääketieteen erikoislääkäri Kimmo Kuosmanen, Lahdesta, hallintotieteen tohtori Maari Valli, Hyvinkäältä, hallintotieteen maisteri Aki Viitasaari, Vesilahdelta, kasvatustieteen maisteri Vesa Toikka, Kotkasta, diplomi-insinööri, lääketieteen lisensiaatti Timo Vähämurto, Lahdesta, oikeustieteen kandidaatti Matti Nieminen, Lahdesta, filosofian maisteri Petri Huida, Lappeenrannasta, terveystieteiden maisteri Eeva Halme, Helsingistä.

Kimmo Kuosmanen toimii tällä hetkellä hyvinvointiyhtymän vs. toimialajohtajana.

Juha Aarvala on Hyks-insitituutin toimitusjohtaja ja on hakenut myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtoon. Pirkanmaan johtaja valittaneen sairaanhoitopiirin valtuustossa 10. kesäkuuta. Pirkanmaalle hakijoita on 15, joiden joukossa useita nimekkäitä henkilöitä, muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylijohtaja Marina Erhola, Tampereen kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen ja Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsi Varhila.

Etelä-Karjalan Eksoten johtoon haki ensin 13 henkilöä. Hakua jatkettiin 8.4. asti, jolloin saatiin kuusi uutta hakijaa. Heidän joukossaan ei ole Päijät-Hämeeseen hakeneita.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajan tehtävä vapautui, kun Eetu Salunen irtisanoutui tehtävästä helmikuussa 2019. Salunen aloitti tehtävässään vuonna 2017.

Yhtymän vt. toimitusjohtajana toimii Veli Penttilä. Määräaikaisena muutosjohtajana aloitti viime viikolla Asko Saari. Hänen tehtävänsä päättyy lokakuun lopussa.

Kokenut sote-tekijä ei kiinnostunut

Keskustan pitkäaikainen hollolalainen kansanedustaja Juha Rehula menetti sunnuntain vaaleissa jatkopaikkansa eduskuntaan. Rehulalla on paljon kokemusta sote-asioista ja hän on ollut perhe- ja peruspalveluministeri. Kiinnostaako hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajuus?

– Ei kyllä kiinnosta, Rehula sanoo.

Juttua päivitetty 15.4. kello 20.14: Lisätty tieto suorahaun käytöstä toimitusjohtajan haussa.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi