Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme
Markus
Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi

Ministerin nimi on jälleen Skinnari

Historia toistaa itseään. Kun pitää luetella lahtelaisten ministerien nimiä viimeisten parinkymmenen vuoden aikana ja vähän ylikin, nimi on ollut Skinnari. Jouko Skinnari oli Lipposen I hallituksen toinen valtiovarainministeri 14.4.1999 asti. Päivälleen 20 vuotta myöhemmin saatiin sellaiset lukemat tulostaululle, että seuraavakin lahtelainen ministeri on Skinnari, Joukon poika Ville Skinnari.

Demarien ja samalla koko Hämeen ääniharava Ville Skinnari paransi edellisistä vaaleista yli 2 500 äänellä. Se on enemmän kuin Tarja Filatov ja Mika Kari menettivät. Skinnari siis keräsi uusia ääniä puolueelle.

Tätä seikkaa puoluejohdon on mahdotonta ohittaa, kun ministerinsalkkuja jaetaan.

Skinnarin asemaa ministeripelissä parantaa sekin, että hän kuuluu puheenjohtaja Antti Rinteen luottopelaajiin ja on puolueen varapuheenjohtaja.

Lahtelainen ministeri ei pitkästä aikaa olisi pahitteeksi. Jospa niitä valtion työpaikkoja alkaisi lopultakin näkyä myös näillä nurkilla...

Keskustan tappio ei tullut yllätyksenä. Hallituksen kova talouspolitiikka oli vieraampaa keskustaväelle kuin kokoomukselle. Hämeessä koettiin pienoinen yllätys, kun asikkalalainen Hilkka Kemppi nappasi puolueen ainoan paikan ja pudotti eduskunnasta sekä Martti Taljan että todellisen politiikan konkarin, ministerinäkin toimineen Juha Rehulan.

Kokoomuksella oli Päijät-Hämeessä vahva kattaus ehdokkaita. Kalle Jokinen meni läpi, ja listaa täydensivät varapaikalle yltänyt Milla Bruneau ja Kristiina Hämäläinen, jotka kumpikin keräsivät lähes 5 000 ääntä. Se on hyvä suoritus.

Perussuomalaisten Rami Lehto paransi 600 äänellä. Hatunnosto siitäkin.

Markus Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi