Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kaupunginjohtaja Timonen: Hämeen naisehdokkaiden menestys yllättää

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen uskoo, että kaikki nyt kärjessä olevat ehdokkaat ymmärtävät Lahden ja Päijät-Hämeen parasta. Kuva: Mirja Hussain

Hämeen piirissä yllättävintä näyttää tällä hetkellä olevan naisehdokkaiden menestys, arvioi Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

– Naisehdokkaat Kaisa Lepola (sd.), Hilkka Kemppi (kesk.) ja Lulu Ranne (ps.) ovat ehkä kolme yllättävintä nimeä, jos katsoo tämänhetkistä tilannetta Hämeen vaalipiirissä, Timonen sanoo.

Erityisesti keskustan ehdokkaiden järjestystä Timonen kuvailee mielenkiintoiseksi, koska asikkalalainen, ensimmäiselle kaudelle pyrkivä Kemppi näyttää syrjäyttävän jo vuodesta 1996 kansanedustajana toimineen hollolalaisen Juha Rehulan.

– Rehula varmaan kärsii keskustan yleisestä alamäestä, Timonen pohtii.

Lahden kaupungin näkökulmasta on tärkeintä, että meillä on sellaisia kansanedustajia, jotka ymmärtävät Päijät-Hämeen ja Lahden tilannetta. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen

Tosin myös Hämeen piirin tutut nimet, kuten Ville Skinnari (sd.) ja Rami Lehto (ps.) huitelevat listan kärkipäässä. Myös Kalle Jokinen (kok.), Mika Kari (sd.), Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ja Tarja Filatov (sd.) näyttävät menevän jatkokaudelle.

– Näyttää toki siltä, että meidän vanhat kansanedustajat ovat pitäneet aika hyvin pintansa, Timonen sanoo.

"Lahti pärjää kaikkien kanssa"

Kaupunginjohtaja luottaa kaikkien nyt kärjessä olevien nimien tuntevan Päijät-Hämeen tarpeet.

– Lahden kaupungin näkökulmasta on tärkeintä, että meillä on sellaisia kansanedustajia, jotka ymmärtävät Päijät-Hämeen ja Lahden tilannetta. Kyllähän tässä ovat osaavia ehdokkaita kaikki, ja Lahti pärjää kaikkien kanssa, Timonen uskoo.

Kaikkiaan Timonen pitää Hämeen piirissä illan vaihteita hyvin jännittävinä ja arvioi, että vaaleista riittää paljon pohdittavaa vielä tulevina päivinä.

– Keskustahan on suurin häviäjä tällä alueella niin kuin koko maassa. SDP:n vaalivoitto taas ei ole ehkä niin suuri kuin ennusteet lupailivat.

Tuomas Haakana
tuomas.haakana@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi