Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Kyllä demarit ovat ottamassa vaalivoiton Hämeessä" – SDP:n vaalivalvojaisissa juhlittiin

SDP:n vaalivalvojaisissa juhlittiin ennakkoäänten tuloksia. Keskellä Sirkku Hildén takanaan Mika Kari. Kuva: Katja Luoma

Ennakkoäänten tulokset aiheuttivat iltakahdeksalta spontaanit aplodit SDP:n vaalivalvojaisissa Lahdessa. Jo ensimmäiset tulokset uumoilivat puolueelle ykköspaikkaa sekä kannatuksen ja eduskuntapaikkojen nousua.

– Siitä on pitkä aika, kun SDP on ollut ykkösenä. Nyt on jo nähtävissä, että suomalaiset ovat halunneet muutosta. Se näkyy koko vaalituloksesta, pohdiskeli ensimmäisiä tuloksia tuoreeltaan paikalla ollut Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd).

Myös puolueen paikallinen tilanne ilahdutti Komua. Hämeestä eduskuntaan oli ainakin alkuillan tilanteen perusteella menossa neljä edustajaa.

– Kyllä demarit ovat ottamassa vaalivoiton Hämeessä, Komu iloitsee.

"Vastaanotto on ollut tosi hyvä"

Paikallisista SDP:n eduskuntavaaliehdokkaista vaalivalvojaisissa paikalla olivat Mika Kari ja Sirkku Hildén, joka totesi ensimmäisten tulosten ilmaannuttua, että kaula muihin puolueisiin olisi voinut olla suurempikin.

Etukäteen Hildén kertoo jännittäneensä enemmän koko puolueen kuin omaa äänisaalistaan. Lahdessa kampanjointi on hänen mukaansa sujunut hyvin.

– Kampanja on ollut tosi positiivinen, ja ihmiset ovat tulleet tapahtumiin hyvillä mieliin. Vastaanotto on ollut tosi hyvä, huutajia ja aggressiivisuutta on ollut hirveän vähän, Hildén kuvailee.

Etukäteen Hildén kertoi tavoittelevansa jopa 5 500 äänen saalista, mutta alkuillan perusteella hän ei ole kuitenkaan eduskuntaan nousemassa. Ennakkoäänten tuloksia hän sanoo sinänsä odotetuksi.

– Parhaani olen tehnyt, sitten äänestäjät päättävät, Hildén sanoo.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi