Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Maakuntajohtaja Leppänen: "Täytyy alkaa seurustella myös Hämeenlinnan kanssa"

Poru valtion työpaikkojen vähyydestä Päijät-Hämeessä ei ole maakuntajohtaja Laura Leppäsen mielestä enää tätä päivää. Kuva: Sami Kuusivirta

Kanta-Häme ja Päijät-Häme käyvät tasaista kilpaa tässä vaiheessa vaali-iltaa siitä, kumpi saa enemmän kansanedustajia läpi Hämeen vaalipiirissä. Tilanne on vaihdellut Kanta-Hämeen parin edustajan etumatkasta tasapeliin.

Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Laura Leppänen sanoo, että yhteistyötä tehdään joka tapauksessa, kävi miten kävi, mutta "Täytyy alkaa seurustella myös Hämeenlinnan kanssa". Leppänen kertoo, että tarkoitus on joka tapauksessa lisätä vaikuttamista eduskunnan suuntaan, jotta Päijät-Hämeen maakunnan oma viesti saadaan perille.

- Työllisyyden hoito on yksi tärkeimmistä kysymyksistä. Jo systeemistä tipahtaneet nuoret on tärkeää saada mukaan työmarkkinoille. Tarvitaan nykyistä yksilöllisempiä keinoja ja apua elämänhallintaan, ja kunnalliset rahat eivät siihen riitä, Leppänen sanoo.

Silloin tällöin esille nouseva poru valtion työpaikkojen vähyydestä Päijät-Hämeessä ei ole Leppäsen mielestä enää tätä päivää.

- Meidän täytyy luoda työpaikat ihan itse esimerkiksi yritysyhteistyön avulla. Työpaikkojen siirtäminen Helsingistä Lahteen ei ole minusta ratkaisu.

Myös koulutustason yleinen nosto maakunnassa ja yliopistokaupungin statuksen korostaminen ovat Leppäsen mielestä olennaisessa asemassa.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi