Kuulisittepa kuvan puheensorinan, kun nämä iloiset naiset juhlivat hyvän ruoan ja seuran merkeissä opettajansa Leila Kokon syntymäpäivää ja yhteiselonsa 50-vuotista taivalta. Kaikilla oli jo alan peruskoulutus ja työkokemusta, kun heidät valittiin Lahden ammattikoulun ensimmäiselle kahvila-ravintola-painotteiselle suurtalousemäntälinjalle. Työpainotteiset koulupäivät alkoivat usein kello 7 aamulla. Nuoren opettajan ohjauksessa kokeiltiin ja kehitettiin uutta, testattiin teoriaa, opittua ja työelämän käytäntöjä. Joskus edettiin nyt naurattavien mokien kautta. Hyvän koulutuksen ja vahvan ammattiosaamisen avulla he uskalsivat jo nuorena hakeutua haasteellisiin tehtäviin ja ovat tehneet 30–40-vuotisen uransa erilaisissa ruokapalveluyrityksissä, kouluissa, sairaaloissa, puolustusvoimissa yksikkönsä johtajina. Nyt eläkkeellä he tekevät vapaaehtoistyötä, pitävät yllä ystävyyttään, nauttivat uusista mahdollisuuksista ja seuraavat mielenkiinnolla, miten ruokapalveluala kehittyy.
Sinikka Koskinen