Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Meidän juttu: Parkinson-yhdistys – elämää sairauden kanssa

Kuva: Veijo Meriläinen

Päijät-Hämeen Parkinson -yhdistys ry:n kuukausikokous pidettiin 20.3.2018 D-klubilla Karjalankadulla. Tilaisuus alkoi kahvittelulla. Vierailijana tilaisuudessa oli Jyrki Joensuu, yleislääketieteen ja psykiatrian erikoislääkäri, ja aihe oli ”elämä sairauden kanssa”. Jyrki Joensuun alustuksen jälkeen virisi vilkas keskustelu, siitä miten tärkeä on pyrkiä sairaudesta huolimatta elämään täysipainoista elämää ja ottamaan ilo irti vähäisistäkin hyvistä hetkistä. Joensuu päätti alustuksensa ”tyyneysrukoukseen.”

– Rukouksesta on monta käännöstä, mutta merkitys pysyy aina samana, itse olen oppinut tämän version: ”Anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa, minkä voin ja viisautta erottaa nämä toisistaan.”

Kokouksen aihe ja Jyrki Joensuun osallistuminen tilaisuuteen kokosi D-klubille suuren osallistujajoukon. Päijät-Hämeen Parkinson-yhdistyksen toimintaan voitte tutustua netissä osoitteessa: https://www.lahdenlink.fi/muita-yhdistyksia/paijat-hameen-parkinsonyhdistys-/

Kaija Meriläinen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi