Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Poliitikoilla peiliin katsomisen paikka" – Marju Markkasen mielestä mäkikatsomon kustannuksia ei pitäisi lykätä liikuntapalveluille

Mäkimontun rinnekatsomoon on tarkoitus rakentaa betonisia penkeitä aiemmin tehtyjen tasanteiden jatkeeksi. Kuva: Ramboll Finland

Lahden mäkimontun rinnekatsomon parantaminen on elinvoimainvestointi, joka maksaa itsensä takaisin, uskoo kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marju Markkanen (sd.). Hän katsoo kuitenkin, ettei hankkeesta aiheutuvia kustannuksia pitäisi vyöryttää vuokrankorotusten muodossa liikuntapalveluille.

Mäkikatsomon nurmipeitteistä osaa on tarkoitus pengertää ja betonoida tulevalla kesäkaudella. Kaupunki on valinnut urakoitsijaksi Sassenita-yhtiön, joka on tarjoutunut tekemään työt vajaalla 1,1 miljoonalla eurolla.

Betonirakenteet parantavat katsomon turvallisuutta. Liikkuminen ja tapahtumien järjestäminen helpottuvat. Kaikkiaan rinnekatsomon remonttiin uppoaa 1,3 miljoonaa euroa, jos maanantaina kokoontuva konserni- ja tilajaosto näyttää hankkeelle vihreää valoa.

Jaoston tammikuussa päättämä investointivaraus on hämmentänyt osaa päättäjistä.

– Minua ja lautakunnan jäseniä hämäsi, ettemme olleet kuulleet investointisummaa, joka tuntui todella kovalta, varsinkin, jos käyttökustannukset saattavat tulla liikuntapalveluiden maksettavaksi, Markkanen kertoo.

Osaltaan sekaannusta aiheutti tämän budjettikirjaan jäänyt edellisvuoden kirjaus Urheilukeskuksen yleisurheiluolosuhteiden parantamisesta 730 000 eurolla.

Torstaina kokoontunut liikunta- ja kulttuurilautakunta kävi tilannetta läpi toimitilajohtaja Mauri Koistisen ja konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Aleksi Mäntylän (vihr.) kanssa.

– Kävimme pitkän keskustelun asiasta ja siitä, mitä jatkossa olisi huomioitava, jotta tieto kulkee viranhaltijoiden ja poliitikkojen välillä nykyistä sujuvammin, Markkanen toteaa ja myöntää, että poliitikoilla on ”peiliin katsomisen paikka”.

– Emme ole selvästikään lukeneet huolellisesti 12. maaliskuuta julkaistua kaupungin tiedotetta, jossa kerrotaan mäkimontun parannuskorjauksista.

Markkanen katsoo, että Lahdessa on tehtävä pitkän aikavälin liikunta- ja urheilurakentamisen suunnitelma, jossa avataan rahoitus ja aikataulut.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi