Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelaiskaupan yllätys piristi lapsiperheen kauppareissua

Metsäkankaan S-marketissa lasten ilmainen banaanikori on todettu hyväksi käytännöksi. Kuva: Tiia-Maiju Tillanen

Lahtelainen Tiia-Maiju Tillanen vieraili lapsensa kanssa Metsäkankaan S-marketissa. Yllätyksekseen Tillanen huomasi, että kauppa tarjosi hedelmäosastolla ilmaisia banaaneja, joita lapset saattoivat napostella kauppareissun aikana. Tillanen nappasi mukavasta yllätyksestä kuvan ja jakoi sen lahtelaisille vanhemmille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä.

Tillasen kuva sai Facebookissa nopeasti satoja tykkäyksiä ja ihastelua osakseen. Osa vanhemmista oli kuitenkin myös sitä mieltä, ettei lapsia saisi opettaa siihen, että kauppa tarjoaa ilmaiseksi välipaloja.

– En ajatellut kuvan jakamista sen enempää, mutta aihe herättikin yllättäen paljon keskustelua, sanoo Tillanen.

Lahtelaisäiti on nähnyt vastaavia ilmaisia lapsille tarkoitettuja välipaloja myös muissakin kaupoissa.

Kyllähän me kaikki tiedämme, että nälkäinen ja kiukkuinen lapsi näkyy ja kuuluu Jaana Hartikainen, S-market Metsäkangas

S-market Metsäkankaan myymäläpäällikön Jaana Hartikaisen mukaan banaanikorin tarkoituksena on helpottaa lapsiperheiden kauppareissua.

– Joskus on se tilanne, että lapsi on kovin nälkäinen kaupassa. Kyllähän me kaikki tiedämme, että nälkäinen ja kiukkuinen lapsi näkyy ja kuuluu, joten onhan se mukavampi ja helpompi olla ostoksilla, jos lapsi voi nauttia pientä välipalaa, Hartikainen selittää.

Myymäläpäällikkö muistuttaa, ettei kiukutteleva lapsi haittaa kaupan henkilökuntaa. He ymmärtävät, mitä lapsiperheen arki joskus on. Hartikainen kuitenkin toivoisi, ettei hänen kaupassaan otettaisi muita elintarviketuotteita lasten pikkunälkään ennen ostosten maksamista, kun banaanit ovat kerta tarjolla.

– Tällaiset pillimehun juonnit ennen maksamista jakavat varmasti mielipiteitä ja ovatkin yksittäistapauksia. Toivoisin, että meillä mieluummin tehdään niin, että otetaan se banaani, joka on saatavilla ja jonka tiedetään olevan sallittua.

Hartikaisen mukaan lasten välipalaksi tarkoitettu banaanikori on säännöllinen osa kaupan arkea. Idean keksi Hartikaisen edeltäjä, mutta nykyinen myymäläpäällikkö on jatkanut hyväksi todettua toimintaa.

– Joskus banaaneja menee paljon, joskus taas ei. Olemme pidättäytyneet juurikin banaanissa, koska se on melko neutraali ja sopii monelle. Lisäksi banaania ei tarvitse pestä eikä kuoria esimerkiksi veitsellä, Hartikainen sanoo.

Mitään hävikin hyödyntämistä ei välipalojen tarjoamisella synny. Hartikaisen mukaan banaanit, joita lapsille tarjotaan, ovat yksittäisiä tertusta irrotettuja banaaneja.

– Laitamme ruoka-apuun sellaiset banaanit, joita myynnissä ei enää oikein mene, mutta jotka voi vielä hyvin käyttää, Hartikainen tuumaa.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi