Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

ESS:n Pelicans-uutisointi ei rikkonut journalistin ohjeita

JSN antoi keskiviikkona vapauttavan päätöksen Etelä-Suomen Sanomien viime vuoden lopun Pelicans-uutisoinnista. Kuva: Janne Laakkonen

Etelä-Suomen Sanomien loppuvuonna 2018 julkaisema jääkiekkoseura Pelicansiin liittynyt juttukokonaisuus ei rikkonut journalistin ohjeita. Ratkaisun teki Julkisen sanan neuvosto (JSN) kokouksessaan keskiviikkona. Etelä-Suomen Sanomien julkaisemasta juttukokonaisuudesta olivat JSN:lle kannelleet Pelicans ja seuran pääomistaja Pasi Nurminen.

Etelä-Suomen Sanomien julkaisemissa jutuissa kerrottiin, että Nuorisosäätiön ja Salpausselän Rakentajien epäiltyjä talousrikoksia koskevassa viranomaistutkinnassa oli noussut esille, että Pasi Nurminen oli saanut yhdeltä tutkinnan osapuolista merkittäviä rahasiirtoja ostaessaan Pelicansin osakkeita vuonna 2016 ja noustessaan seuran suurimmaksi omistajaksi.

Kantelijoiden mielestä juttukokonaisuudesta sai virheellisen käsityksen, että Nurminen olisi epäiltynä rikoksesta ja että jutuissa käsitelty talousrikostutkinta kohdistuisi nimenomaisesti Nurmiseen tai Pelicansiin.

"Paikallisesti merkittävä uutisaihe"

JSN totesi päätöksessään, että Etelä-Suomen Sanomilla oli perusteet käsitellä Pelicansin ja Nurmisen yhteyksiä talousrikostutkinnan osapuoliin. JSN myös huomautti, että jutuissa ei missään kohtaa väitetty Pelicansin tai Nurmisen olevan epäiltyinä rikoksista.

Päätöksessään JSN toteaa, että "Talousrikoksista epäillyn henkilön rahasiirrot urheiluseuran pääomistajalle ovat paikallisesti merkittävä uutisaihe, josta yleisöllä on oikeus saada tietää”.

Etelä-Suomen Sanomien vastaava päätoimittaja Markus Pirttijoki totesi JSN:lle lähettämässään vastauksessa, että asian uutisarvoa nosti se, että sekä Nurminen että hänen rahoittajansa olivat aiemmissa haastatteluissa kiistäneet rahoituskuvion.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi