Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hämeen poliisi ja Tulli paljastivat Suomen suurimman ekstaasikätkön Lahdessa

Vangittuna olevan noin 30-vuotiaan lahtelaismiehen epäillään toimineen United Brotherhoodin rikollisryhmän Bad Unionin hyväksi. Kuva: Hämeen poliisi

Hämeen poliisi ja Tulli ovat paljastaneet Lahdessa Suomen suurimman ekstaasikätkön. Poliisi tiedotti asiasta torstaina tiedotustilaisuudessa.

Asunnossa olleissa viidessä pahvilaatikossa oli yli 150 000 ekstaasitablettia, yli tuhat Subutex-tablettia sekä 211 grammaa amfetamiinia. Lisäksi asunnon vaatekaapissa oli t-paita ja kaksi pipoa, joissa kaikissa oli Bad Union -painatukset.
Vangittuna olevan noin 30-vuotiaan lahtelaismiehen epäillään toimineen United Brotherhoodin rikollisryhmän Bad Unionin hyväksi.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 15. helmikuuta Hämeen poliisilaitoksen vaatimuksesta noin 30-vuotiaan lahtelaisen miehen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta, ja hän on edelleen tutkintavankeudessa. Samassa juttukokonaisuudessa vangittiin myös lahtelainen noin 35-vuotias mies, joka on esitutkinnan aikana vapautettu matkustuskieltoon.

Tullin vaatimuksesta vangittiin myös samaan juttukokonaisuuteen liettualainen mies, joka on edelleen tutkintavankeudessa.

Hämeen poliisi ja Tulli paljastivat Lahdessa Suomen suurimman ekstaasikätkön. Kuva: Hämeen poliisi

Ennen ekstaasitakavarikkoa ja kiinniottoja Hämeen poliisilaitos ja Tulli ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2016. Tuolloin Tulli takavarikoi Hollolasta kolme kiloa kokaiinia.

Kansainvälisen tiedon perusteella oli 11. helmikuuta syytä epäillä, että yksi kansainvälisistä kohteista on Suomessa ja mahdollisesti tulossa Lahteen. Laajamittainen tarkkailu johti kotietsintään ja suureen huumetakavarikkoon.

Edellinen suurtakavarikko Hämeessä tehtiin viime syksynä, kun poliisi paljasti sysmäläisen lomamökin alta 21 kiloa amfetamiinia. Huumerikoksesta epäiltyinä on liettualainen ja lahtelainen mies. Poliisi epäilee lahtelaisen toimineen United Brotherhood -rikollisryhmän toimeksiannnosta.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi