Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kiinnostaako ilmainen matka Venetsian elokuvajuhlille? Kino Iiris etsii elokuvateatterille edustajaa

Kino Iiriksen edustajaksi Venetsian elokuvajuhlille voi hakea 18. huhtikuuta saakka. Kuva: Kai Sinervo

"Hei sinä 18–25-vuotias elokuvafriikki, Kino Iiris haluaa sinut!" Näin lukee lahtelaisen elokuvateatterin Kino Iiriksen mainoksessa, jossa elokuvateatteri hakee edustajaa ilmaiselle matkalle Venetsian elokuvajuhlille.

Kyseessä on 28 Times Cinema projekti, joka kuljettaa yhden nuoren jokaisesta EU:n jäsenvaltiosta Venetsian elokuvajuhlien nuorisojuryyn. Lentojen lisäksi nuorelle maksetaan myös asuminen Venetsiassa matkan aikana ja elokuvajuhlien pääsylippu.

Elokuun ja Syyskuun taitteessa järjestettävillä elokuvajuhlilla nuorisojury katsoo kaikki Giornate degli Autori -sarjan elokuvat ja päättää tuhansien eurojen suuruisen GdA Director’s Award -palkinnon saajan. Lisäksi nuorisojury osallistuu erilaisiin työpajoihin ja keskustelutilaisuuksiin sekä tuottaa sisältöä blogiin ja eri sosiaalisen median kanaviin.

Kino Iiriksen elokuvasihteeri Markus Lehtinen kannustaa nuoria hakemaan rohkeasti mukaan.

– Nuorisojuryn toiminta ei ole niin vaativaa, kuin miltä se ehkä kuulostaa. Olemme lähettäneet elokuvajuhlille nuoren jo kolme kertaa ja kaikki lähtijät ovat olleet Suomeen palattuaan todella täpinöissään matkasta. Elokuvajuhlilla nuorisojury pääsee myös tapaamaan tunnettuja elokuvantekijöitä ja julkkiksia, Lehtinen sanoo.

Hakijan osattava englantia

Jotta voisi päästä nuorisojuryyn edustajaksi, on oltava 18–25-vuoden ikäinen, osata hyvin englannin kieltä ja pystyä tuottamaan kirjallista tekstiä. Itse hakeminen nuorisojuryyn tapahtuu puoli minuuttia kestävän videoselfien kautta, jossa hakija kertoo, miksi hän rakastaa elokuvia.

Suomalaista edustajaa haetaan Kino Iiriksen kautta ja hakemukset on lähetettävä sähköpostitse osoitteeseen kinoiiris@kinoiiris.com. Hakuaika päättyy torstaina 18. huhtikuuta.

– Kino Iiris lähettää kolmen parhaan hakijan hakemukset Pariisiin Europa Cinemas -elokuvateatteriverkoston pääpaikkaan, jossa he sitten valitsevat Suomen nuorisojuryn edustajan. Lähtijälle on yleensä ilmoitettu toukokuun ja kesäkuun taitteessa, Lehtinen selittää.

28 Times Cinema -projektin järjestää yhteistyössä Euroopan parlamentin LUX Film Prize, Europa Cinemas sekä Giornate degli Autori. Elokuvateatteri Kino Iiris on osa Europa Cinemas -elokuvateatteriverkostoa, jonka tarkoituksena on eurooppalaisen elokuvan esittämisen ja yhteistyön kehittäminen.

Lisätietoja täältä.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi