Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Orimattilan kaupunginhallitus jakaantui tiukasti vesiosuuskunnan kiistassa

Villihiiden vesi- ja viemäriverkostoa rakennettiin Artjärvellä vuonna 2014. Kuva: Vesa Tapiola

Orimattilan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan puoltaa vesiosuuskunta Villiihiiden toimilupa-aluetta. Asia menee vielä kaupunginvaltuuston päätettäväksi ensi maanantaina.

Vesiosuuskunnan asiaa on vatvottu kaupungissa vuosikausia, eikä kaupunginhallituksen päätös nytkään ollut helppo: äänet jakaantuivat tasan, mutta puheenjohtajan ääni ratkaisi.

Toimialueen vahvistaminen tarkoittaa, että kaikkien vaikutusalueella asuvien on periaatteessa liityttävä sen verkkoon, mikä herättää vastustusta. Ely-keskus on vaatinut toimialueen vahvistamista. Samaa mieltä on Korkein hallinto-oikeus.

Villihiisi on osa Orimattilan vesihuoltoverkostoa, mutta se sijaitsee Artjärvellä. Osuuskunnan käyttämä talousvesi tulee kaupungin verkosta ja jätevedet ohjataan vesilaitoksen verkostoon. Käytännössä osuuskunnan tehtäväksi jää puhtaan veden laadun varmistaminen oman verkostonsa osalta ja jätevesiverkoston toiminnasta huolehtiminen.

Tällä hetkellä osuuskunnan verkostojen kapasiteetti on liian suuri käyttäjämäärään nähden. Osuuskunnalla on velkaa, jonka takaajana on Orimattilan kaupunki.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi