Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Suosittu hampurilaisyritys laajentaa toimintaansa Lahteen

Social Burgerjoint saavutti hetkessä suuren suosion avattuaan vuonna 2017. Yritys äänestettiin heti paikallismedioissa Helsingin parhaaksi burgeriravintolaksi. Kuva: Pekka Hannila Sorbass oy

Maailmallakin mainetta niittänyt "artesaaniburgereita" valmistava Social Burgerjoint laajentaa toimintaansa Lahteen. Toistaiseksi yritys on toiminut useammassa kohteessa pääkaupunkiseudulla, mutta kesän ja syksyn aikana ketjun on tarkoitus avata kahdeksan uutta ravintolaa.

– Porissa ja Haminassa avaamme vapun tienoilla, Lahdessa kesällä. Syksyllä avaamme useammassa kaupungissa, joita en vielä voi paljastaa, sanoo yrityksen luova johtaja ja perustajajäsen Mika "Pikkis" Tuomonen.

Kuluneen kevään aikana Social Burgerjoint -ketju on hakenut Lahdessa toiminnalleen yrittäjää, ja kiinnostusta tuntuisi olevan paljon. Paikkakin on jo valmis. Mariankadulle tuleva hampurilaisravintola avaa ovensa Tuomosen mukaan kesä-heinäkuun aikana.

Social Burgerjoint -ketjun hampurilaiset ovat keränneet ylistystä usealta ruokakriitikolta ja ruokajulkaisuilta sekä kotimaassa että ulkomailla. Kuva: Pekka Hannila

Social Burgerjointin perustajat tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa vuonna 2012 Masterchef tv-kilpailun yhteydessä. Kilpailun lopulta voittanut Mika Tuomonen suoritti yhtä ohjelmaan kuulunutta tehtävää Herkko Volasen ravintolassa. Muutama vuosi myöhemmin Volanen lähti mukaan Tuomosen ja Social Burgerjointin matkaan. Vuodesta 2017 Social Burgerjoint on ollut osa Kotipizza Groupia.

Useat ruokajulkaisut ovat ylistäneet Social Burgerjointin hampurilaisia. Viime lokakuussa yritys voitti Maailman suurimmassa katuruokatapahtumassa European Street Food Awardsissa parhaan burgerin sarjan jaettuna ykköspalkintona. Tuomosen mukaan menestyksen salaisuus on paksu pihvi. Hampurilaisravintola erottuu myös rouhealla rock-henkisellä tyylillään.

– Ehkä yrityksemme eroaa muista hampurilaisravintoloista eniten siten, että meidän burgereissamme on vähän paksumpi pihvi, joka paistetaan Mibran hiiligrillillä. Pyrimme muutenkin tekemään ravintolatason burgeria, mutta kaikille kuluttajille sopivaan hintaan, Tuomonen summaa menestyksen aineksiaan.

Juttua korjattu 7.4. kello 9.14: Social Burgerjoint avaa Lahdessa ravintolan Mariankadulle, ei Lanunaukiolle, kuten jutussa alunperin kerrottiin.

Juttua korjattu 8.4. kello 8.39: Muutettu jutussa kuvateksti. Toisin kuin kuvatekstissä alun perin kerrottiin, kuvassa ei esiinny yrityksen perustajajäsen Mika Tuomonen.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi