Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden ennakkoäänestyksen tahti rauhoittui, Sysmä ja Padasjoki maakunnan kärjessä

Perjantaina vaaliuurnilla kävi 5 503 lahtelaista. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Ennakkoäänestyksen kolmas päivä oli Lahdessa torstaita rauhallisempi. Perjantaina äänestämässä kävi 5 503 lahtelaista, kun torstaina ennakkoääniä annettiin 5 803. Perjantaina äänistä 360 annettiin Nastolassa.

Kolmen päivän jälkeen äänestysprosentti on Lahdessa 17,1. Koko Hämeen vaalipiirissä äänestysprosentti on 16,2 eli sama kuin koko maassa.

Kauppakeskus Trion äänestyspaikka oli edelleen suosituin, vaikka sielläkin kävi kaksisataa ihmistä vähemmän kuin torstaina. Triossa äänesti perjantaina 1 025 äänioikeutettua. Holman Prismassa annettiin 833 ääntä ja Launeen Prismassa 757 ääntä. Launeen Citymarketissa annettiin 610 ääntä.

Rauhallisuus ihmetytti

Perjantain hiljaisuus ihmetytti vaalivirkailija Mirva Painilaista. Hän teki iltakuuden aikaan soittokierroksen Lahden ennakkoäänestyspaikoille.

– Joka paikassa vastattiin heti. Yleensä ei olisi uskaltanut tuohon aikaan edes soittaa. Kuvittelisi, että esimerkiksi Yhen illan juttu -tapahtuma olisi saanut ihmiset liikkeelle myös äänestämään, mutta ei sittenkään.

Tällä kertaa Mukkulan kirjaston ennakkoäänestyspaikka vaihdettiin Niemen kampukselle. Äänimääriin sillä ei ole ollut vaikutusta. Ennakkoääniä annettiin 151.

– Siellä voisi olla äänestäjiä myös Lahden ulkopuolelta, mutta vain 17 ääntä meni muualle kuin Lahteen.

Kolmen ennakkoäänestyspäivän jälkeen Päijät-Hämeen korkein äänestysprosentti on yhä Sysmässä, 19,4. Eroa kuroo umpeen Padasjoki 19,0 prosentillaan.

Asikkalan äänestysprosentti on 17,9, Heinolassa 16,8, Hollolassa 16,7, Hartolassa 16,3, Orimattilassa 15,0 ja Kärkölässä 12,0.

– Ehkä nyt mietitään viikonloppu ja sitten maanantaina ja tiistaina tulevat vauhtipäivät, Painilainen sanoo.

Ennakkoäänestys kotimaassa jatkuu tiistaihin 9. huhtikuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14. huhtikuuta.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi