Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ennakkoäänestys jatkui vilkkaana Lahdessa, Sysmä edelleen maakunnan ykkönen

Ennakkoäänestys jatkui torstaina 4. huhtikuuta aktiivisesti. Arkistokuva. Kuva: Sami Lettojärvi

Keskiviikkona alkanut eduskuntavaalien ennakkoäänestys jatkui torstaina Lahdessa vilkkaasti. 5 803 lahtelaista kävi torstaina äänestämässä ennakkoon, kun vastaava lukema keskiviikkona oli 5 339. Molempiin lukemiin kuuluvat Nastolassa molempina päivinä annetut 250 ääntä. Vielä vuoden 2015 vaaleissa Nastola oli omana kuntanaan. Kahden päivän jälkeen äänestysprosentti on Lahdessa 11,8.

Eniten Lahdessa äänestettiin Trion ostoskeskuksen ennakkoäänestyspaikalla, jossa kävi torstain aikana 1 170 henkilöä. Laskua keskiviikosta tuli noin sadan henkilön verran, jolloin uurnilla kävi 1 271 henkilöä. Toiseksi eniten ääniä annettiin Launeen Prismassa, jossa äänesti 801 henkilöä. Holman Prismassa äänestämässä kävi 799 henkilöä.

Sysmä jatkaa kärjessä

Lahden pääkirjaston ennakkoäänestyspaikka siirtyi viime vaaleista Paavolan Citymarkettiin esteettömyyssyistä. Vaalivirkailija Mirva Painilaisen mukaan pääkirjaston äänestyspaikka sijaitsi rakennuksen toisessa kerroksessa, jonne kaikilla ei ollut yhtäläistä pääsyä. Esimerkiksi sähköpyörätuoli ei mahtunut kirjaston hissiin. Paikan vaihto ei kuitenkaan Painilaisen mukaan ole vaikuttanut ennakkoäänestysaktiivisuuteen, vaan myös Paavolan Citymarketissa on annettu ääniä hyvään tahtiin. Torstaina ennakkoäänestyspaikalla annettiin 638 ääntä.

Kahden ennakkoäänestyspäivän jälkeen Päijät-Hämeen korkein äänestysprosentti on Sysmässä, 13,2. Toiseksi korkein äänestysprosentti, 12,5, oli Asikkalassa. Hartolassa, Padasjoella ja Lahdessa äänestysprosentti on 11,8, Heinolassa 11,7, Hollolassa 11,4, Kärkölässä 8,3 ja Orimattilassa 10,5.

Ennakkoäänestys kotimaassa jatkuu tiistaihin 9. huhtikuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14. huhtikuuta.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi