Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Influenssapotilaat ruuhkauttivat Päijät-Hämeen keskussairaalan sisätautiosaston

Influenssaepidemia jatkaa vellomistaan Päijät-Hämeessä. Kuva: Lehtikuva

Kausi-influenssan uusi piikki yllätti Päijät-Hämeen keskussairaalan. Infektioylilääkäri Ville Lehtisen mukaan maaliskuun puolessavälissä näytti jo siltä, että influenssapotilaiden määrä Päijät-Hämeessä olisi kääntynyt laskuun, mutta uusia influenssatapauksia onkin ilmennyt yllättäen tämän ja edellisen viikon aikana.

Uusi huippu kevään influenssakäyrässä aiheutti myös sen, että osa sisätautiosaston potilaista on sairastunut influenssaan sairaalahoitonsa aikana.

– Tällä hetkellä influenssan on saanut yhdeksän potilasta sairaalahoitonsa aikana. Tartuntariskin minimoimiseksi influenssapotilaat pyritään aina hoitamaan omassa huoneessaan erillään muista potilaista. Nyt osa sisätautiosaston potilaista on saanut taudin. Selvitämme yhtä taudin tartuntaketjua, Lehtinen sanoo.

Influenssa on tuonut Päijät-Hämeen keskussairaalaan myös uusia potilaita. Niin sanottu influenssapotilasrypäs on aiheuttanut ruuhkaa sisätautiosastolla ja potilaspaikkoja on jouduttu järjestelemään uudelleen. Mistään vakavasta tilanpuutoksesta ei Lehtisen mukaan kuitenkaan ole kysymys.

Kaikkiaan varmistettuja kausi-influenssatapauksia on kirjattu Päijät-Hämeessä tämän kevään aikana 366. Tästä luvusta sairaalahoitoa vaativia tapauksia on 139. Yksi ihminen on kuollut influenssaan. Viime vuonna influenssaepidemia sairastutti 1 500 ihmistä.

– Viime vuonna influenssaa esiintyi poikkeuksellisen paljon, mutta kausi myös alkoi aikaisin ja jatkui normaalia pidempään. Tänä vuonna taas näytti jo siltä, että kausi olisi jäänyt tavanomaista selvästikin rauhallisemmaksi, mutta uusi piikki nosti influenssatapausten määrän normaalille tasolle, Lehtinen selittää.

Infektioylilääkärin mukaan influenssakausi on perinteisesti loppunut huhtikuun tienoilla, mutta epidemian kesto vaihtelee vuosittain.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi