Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ennakkoäänestys käynnistyi – Päijät-Hämeessä aktiivisimpia olivat sysmäläiset

Valtakunnallisesti ennakkoon äänesti ensimmäisenä päivänä iltakahdeksaan mennessä noin 237 000 suomalaista. Äänestysprosentti oli 5,6. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys aukesi keskiviikkona. Päijät-Hämeessä aktiivisimmin äänestettiin Sysmässä, jossa äänestysprosentti oli tasan seitsemän.

Lahdessa annettiin kevään eduskuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä yhteensä 5 339 ääntä. Muutosta vuoden 2015 eduskuntavaalien ensimmäiseen ennakkoäänestyspäivään oli noin tuhat henkeä, sillä vuonna 2015 ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Lahdessa äänensä antoi noin 4 300 äänestäjää. Tänä vuonna Lahden ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän äänestysprosentti oli 5,6. Lahden luvussa on mukana Nastola, joka vielä vuoden 2015 vaaleissa oli omana kuntanaan. Nastola liittyi Lahteen vuoden 2016 alusta.

Suosituin ennakkoäänestyspaikka Lahdessa oli kauppakeskus Trio, jossa kävi keskiviikkona äänestämässä 1 271 henkilöä. Trion ennakkoäänestyspaikka sijaitsee tänä vuonna BR-Lelujen entisessä liiketilassa.

Lue myös: Juha Sipilä tapasi lahtelaisia kauppatorilla – toivoi äänioikeutta myös alaikäisille
 

Toiseksi suosituin ennakkoäänestyspaikka Lahdessa oli Holman Prisma, jossa äänensä antoi yhteensä 739 henkilöä. Myös Launeen Citymarketissa ja Prismassa oli vilkasta: Citymarketissa äänesti 571 ja Prismassa 611 henkilöä.

Myös Päijät-Hämeen muissa kunnissa käytettiin mahdollisuus ennakkoäänestämiseen. Heinolan äänestysprosentti oli 5,9, Hartolan 6,7, Padasjoen 5,6, Asikkalan 6,6, Hollolan 5,1, Kärkölän 4 ja Orimattilan 5.

Ennakkoäänestys kotimaassa jatkuu tiistaihin 9. huhtikuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14. huhtikuuta.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi