Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Venäläinen metsäkonserni työllistää Lahden Andritzia

Kuva: Andritz

Teknologiakonserni Andritz on saanut tilauksen puunkäsittelylaitoksen toimittamisesta Arkangeliin Venäjälle.

Ostaja on venäläinen Ilim-konserni. Toimitus sisältää kaksi kuorinta- ja haketuslinjaa, hakkeen ja kuoren käsittelylaitteet sekä ohjausjärjestelmän. Laitoksen on määrä käynnistyä vuoden 2021 puolivälissä.

Projektia hoidetaan Andritzin puunkäsittely-liiketoiminnan osaamiskeskuksesta Lahdesta. Tilauksen suora työllisyysvaikutus on noin 25 000 työtuntia, mikä tarkoittaa noin 20 henkilötyövuotta. Välillisesti tilaus työllistää myös alihankkijoita Suomessa ja ulkomailla suunnilleen saman verran.

Uusi puunkäsittelylaitos korvaa nykyisen kuorimon, hakkeenvarastoinnin ja pneumaattisen kuljetinjärjestelmän. Uusi teknologia pienentää päästöjä ja vähentää huomattavasti käyttökustannuksia sekä säästää merkittävästi puuraaka-ainetta.

Investoinnit jatkuvat

Ilim-konserni on Venäjän sellu- ja paperiteollisuuden johtaja markkinaosuudessa, tuotannossa ja investoinneissa. Se tuottaa noin 75 prosenttia Venäjän sellusta. Se on myös yksi maailman johtavista yhtiöistä tällä teollisuudenalalla.

Viime vuosina Ilim-konserni on investoinut 3,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria yhtiöidensä kehittämiseen, mikä on ennenkuulumatonta Venäjän sellu- ja paperimarkkinoilla.

Lisäksi yhtiö suunnittelee investoivansa seuraavien viiden vuoden aikana toiset 3,6 miljardia dollaria modernisoidakseen tuotantolaitoksiaan ja lanseeratakseen lisäkapasiteettia.

Investoinnin myötä Ilim-konserni säilyttää johtavan asemansa ja tuottaa vuodessa 4,4 miljoonaa tonnia lopputuotteita vuoteen 2023 mennessä. Viime vuonna yhtiö tuotti 3,4 miljoonaa tonnia.

Ilim-konsernin tuotantolaitokset sijaitsevat Arkangelissa, Irkutskissa, Leningradin ja Moskovan alueella. Konserni vie tuotteitaan yli 70 maahan. Kiinaan menee 40 prosenttia viennistä.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi