Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kymmenen tuntia ja 167 kappaletta – Humppa-Harri lauloi karaokea suklaan ja sipsien voimalla

Harri Vähäniemi haluaa haastaa itseään ja testata omia rajojaan. Kuvituskuva. Kuva: COLOURBOX

Lahtelainen Harri Vähäniemi toteutti tiistaina tempauksen, jossa hän lauloi kymmenen tuntia karaokea yhtä soittoa. Vähäniemi, taiteilijanimeltään Humppa-Harri, tarttui mikrofoniin Lanunaukiolla sijaitsevassa ravintola Hilpeässä Hilmassa aamukymmeneltä ja kajautti viimeisen laulun, yleisön toivekappaleen Katri Helenan Luin iltakahdeksalta.

Vähäniemi lauloi kymmenen tunnin aikana yhteensä 167 kappaletta, joista lähes kaikki olivat kotimaisia. Oman haasteensa tempaukseen toi se, että Vähäniemi ei tiennyt, mitä lauluja hän milloinkin tulkitsisi.

– Hilpeän Hilman ravintolapäällikkö Heidi Salminen poimi listalta kappaleita. Mutta se on juuri tämän jutun ydin, ettei lauleta sellaisia kappaleita, mitä on tottunut laulamaan. Se toi haastetta, kun ei tiennyt, mitä sieltä milloinkin tulee, Vähäniemi lisää.

Vähäniemen mukaan rykäisy sujui hyvin ja hänelle jäi päivästä positiiviset tunnelmat. Myös hänen äänensä kesti koko kymmenen tunnin laulu-urakan.

Uusi tempaus jo tulilla

Lahtelainen Harri Vähäniemi haastoi itsensä tiistaina ja lauloi yhteensä 10 tuntia karaokea yhtä soittoa. Kuva: Ravintola Hilpeä Hilma

Ensimmäisen taukonsa Vähäniemi piti kahden ja puolen tunnin laulamisen jälkeen. Kyseessä oli vajaan viiden minuutin tauko, jonka aikana hän tankkasi nestettä ja kävi vessassa. Eväinä Vähäniemellä oli banaania, suklaata ja sipsiä, joita hän söi kappaleiden välissä. Tämän lisäksi hän joi vettä tasaisin väliajoin, ja yhteensä hän joikin kymmenen tunnin aikana reilut kaksi litraa nestettä.

Yleisöä paikalla oli kohtuullisesti, ja Vähäniemen mukaan osa katsojista kävi paikalla myös useamman kerran. Kannustajat yhtyivät toisinaan myös yhteislauluun Vähäniemen taustalla.

Reilu vuosi sitten Vähäniemi toteutti tempauksen, jossa hän toteutti tuolloin 95-vuotiaan Kirsti Uimosen unelman ja vei hänet katsomaan ensimmäistä kertaa elämässään jääkiekkoa. Seuraava tempaus onkin Vähäniemen mukaan jo suunnitteilla, mutta sen laadusta hän ei paljasta vielä yksityiskohtia.

Juttua korjattu 27.3. kello 19.21.: Kirsti Uimosen etunimi korjattu. Jutussa luki alunperin Kirsi.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi