Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nastopoli vaihtaa omistajaa nimellisellä summalla – kiinteistö voi toimia jatkossakin väistötilana

Nastopolin kiinteistön nykyinen opetuskäyttö päättyy vuonna 2021. Kuva: Pirjo Kamppila

Nastolan Rakokivessä sijaitseva Nastopolin kiinteistö siirtyy Koulutuskeskus Salpaukselta Lahden kaupungin omistukseen. Kauppahinta on nimellinen, sillä kaupunki ostaa noin 7 300 neliön rakennuksen tontteineen 5 000 eurolla.

Nastopolin lukion toiminta päättyy kevääseen 2021. Rakokiven alakoulun väistökäyttö Nastopolissa päättyy, kun uusi monitoimitalo valmistuu alkuvuodesta 2021. Tämän jälkeen Nastopoli voisi toimia muun muassa Kirkonkylän ja Kukkasen koulujen väistötilana, kun alueelle rakennetaan uusi yhtenäiskoulu.

Lahdella ja Salpauksella on Nastopolin tiloista vuoteen 2023 ulottuva vuokrasopimus. Lahti on teettänyt ja varautunut teettämään kiinteistöön toimintaa turvaavia korjaus- ja muutostöitä noin 2,5 miljoonan eurolla. Kaupungin tilakeskus pitää kiinteistön ostamista perusteltuna, jotta tehdyt remontit voidaan hyödyntää.

Nastopolin kiinteistön alkuperäinen osa valmistui vuonna 1976 ja laajennusosa 1995. Kiinteistö arvotettiin pari vuotta sitten noin miljoonan euron arvoiseksi, rakennus on jatkuvassa opetuskäytössä. Jossain muussa käytössä olevana kiinteistön arvo olisi tuolloisen arvion mukaan noin 300 000 euroa.

Kaupunki on arvioinut Nastopolin tontin arvoksi noin 100 000 euroa, kun purkukustannuksia ei oteta huomioon. Kaupungin ja Salpauksen välisissä neuvotteluissa päädyttiin siihen, että kauppahinta on vain muodollista tasoa.

Salpauksen hallitus on hyväksynyt kaupungin tekemän ostotarjouksen. Kauppa solmitaan, kun molempien osapuolten päätökset sen hyväksymisestä ovat saaneet lainvoiman.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi