Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelainen Harri Vähäniemi laulaa lahtelaisravintolassa 10 tuntia karaokea putkeen

Harri Vähäniemi haluaa haastaa itseään ja testata omia rajojaan. Kuvituskuva. Kuva: COLOURBOX

Miltä kuulostaisi kymmenen tuntia karaoken laulamista yhtä soittoa? Monen korvaan varmasti aika absurdilta, mutta lahtelaiselle Harri Vähäniemelle, taiteilijanimeltään Humppa-Harrille, vain yhdeltä mahdollisuudelta kokeilla jotain uutta ja samalla testata, miten omat rajat venyvät ja paukkuvat.

Nestetankkaus on todella tärkeää, mutta minua kiinnostaa myös, että syökö hän siinä samalla ja miten hän käy vessassa vai käykö ollenkaan. Hilpeän Hilman ravintolapäällikkö Heidi Salminen

Tiistaina Vähäniemi hyppääkin Lanunaukiolla sijaitsevan ravintola Hilpeän Hilman lavalle tavoitteenaan laulaa karaokea aamukymmenestä iltakahdeksaan.

– Tietääkseni tällaista ei ole tehty Lahdessa aiemmin, enkä ole kuullut, että yksittäinen laulaja olisi tehnyt vastaavaa muualla Suomessakaan, Vähäniemi kertoo.

Vähäniemi on innokas karaoken harrastaja, jolla on takana aktiivisia harrastusvuosia noin 15. Hän halusi kokeilla jotain uutta ja kertoi ideastaan Hilpeän Hilman ravintolapäällikkö Heidi Salmiselle, joka innostui ajatuksesta välittömästi. Erityisesti häntä kiehtoi tempauksessa sen vaativuus.

– Monesti ravintolat haluavat tehdä vastaavia ennätyksiä niin, että heillä on useampi laulaja laulamassa mahdollisimman pitkään, mutta yksinlaulua ei tiettävästi ole aiemmin ollut, Salminen jatkaa.

Tanssikengät mukaan

Vähäniemen tempaus järjestetään Hilpeän Hilman alakerrassa, jonne yleisö on tervetullut seuraamaan laulamista, ja jos on laulutuulella, Salmisen mukaan myös katsojat saavat tarttua mikrofoniin ja laulaa yhdessä Vähäniemen kanssa.

– Jos tuntuu, että hei, tämä biisi on mun lemppari, niin siitä vaan mikki mukaan ja messiin laulamaan. Sehän vain varmasti auttaa Harria, Salminen naurahtaa.

Vähäniemi kannustaa katsojia myös tanssimaan laulamiensa kappaleiden tahtiin. Hän kertoo esittävänsä kotimaista kevyttä musiikkia sekä esimerkiksi tangoa ja valssia. Sen tahtiin kelpaakin pyörähdellä.

Lue myös: Messilä Campingin emäntä Päivi Saarela ei unelmoi tulevaisuudesta – hän elää sitä nyt
 

Salminen odottaa eniten sitä, miten Vähäniemi hoitaa kymmenen tunnin karaokerykäisyn käytännönjärjestelyt.

– Nestetankkaus on todella tärkeää, mutta minua kiinnostaa myös, että syökö hän siinä samalla ja miten hän käy vessassa vai käykö ollenkaan. Sehän on myös käytännössä ihan sama, että istuuko vai tanssiiko hän, hän voi vaikka pötkötellä ja laulaa, kunhan hän vain laulaa.

Vähäniemi kertoo pitävänsä kerran tunnissa viiden minuutin tauon. Kappaleiden välissä on pieni hengähdysmahdollisuus. Yksi asia Vähäniemeä kuitenkin huolettaa.

– Toivon tietenkin, että ääneni riittää iltakahdeksaan asti.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi