Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kommentti: Poismuuttopalkkio työttömille ja palautusautomaatti omaisille

Tämä kuntalainen käyttäytyy esimerkillisesti. Hän huolehtii kunnostaan liikkumalla eikä aiheuta päästöjä liikkuessaan. Kuva: Tuomas Linna

Kollega kertoi Juhamatti Vahdersalon palkitusta valokuvasta, satiirista, jossa omaiset voi viedä pullonpalautusautomaatin tyyppiseen palautusautomaattiin, minkä jälkeen kone sylkee testamentin ulos. Kuva muistui hänen mieleensä, kun puhuimme tästä jutusta ja kuntalaisen hinnasta. Samaan syssyyn hän ideoi, että työttömille voisi maksaa poismuuttopalkkion, jos he allekirjoittavat sopimuksen, jossa lupaavat pysyä poissa ainakin kaksi vuotta.

Kunnan rajalle pitäisi saada kontrollipiste, jossa katsottaisiin muuttajan verotulot ja syynättäisiin perussairaudet. Menkääpä vaikka Toisaalle!

Lapset tulevat kalliiksi niin vanhemmilleen kuin yhteiskunnalle ja kuormittavat ympäristöä, mutta silti niitä pitäisi tehdä, jotta saadaan tänne lisää veronmaksajia. Sitten kun lapsista tulee vanhuksia, mietimme vaivaantuneina, mitä heille pitäisi tehdä. "Moni sanoo suoraan, että ei ole toivottu ihminen, vaan kuluerä", kertoi taannoin gerontologian professori Marja Jylhä Iltalehden haastattelussa.

Mikään kunta ei ole kunta ilman asukkaitaan, eikä elämä mahdu käppyröihin. Onneksi poliitikot eivät ainakaan toistaiseksi ole kyborgeja tai robotteja, ja miettivät myös inhimillistä näkökulmaa – talouden raameissa.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi