Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lasten yöhoito saattaakin jatkua Nastolan Aurinkorinteen päiväkodissa

Iltahoitoa esitetään päättyväksi Villähteen päiväkodissa sekä Ahtialan ja Launeen päiväkodeissa. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupungin sivistyslautakunnalle esitetään varhaiskasvatuksen ilta- ja vuorohoidon keskittämistä. Esityksen mukaan yöhoito jatkuisi toistaiseksi nykyisellään, eli eteläisellä alueella Kaarikadun ja itäisellä alueella Aurinkorinteen päiväkodeissa, tiedottaa Lahden kaupunki.

Ilta- ja vuorihoidon keskittäminen nousi esille helmikuussa. Silloin esillä oli, että yöhoito loppuisi Nastolan Aurinkorinteen päiväkodissa ja jatkuisi ainoastaan Kaarikadulla.

Lahden kaupungin tiedotteen mukaan Kaarikadun tilaratkaisuja seurataan, samoin Aurinkorinteen yöhoidossa olevien lasten määrän kehittymistä. Asia tuodaan uudelleen sivistyslautakunnan päätettäväksi vuonna 2020.

Ahtialan, Launeen ja Villähteen päiväkotien iltahoitoa esitetään yhä lopetettavaksi.

Muutokset toteutettaisin vaiheittain. Villähteen iltahoidon järjestäminen päättyy Aurinkorinteen laajennuksen toteuduttua. Ahtialan ja Launeen päiväkotien iltahoidon muutoksia aletaan toteuttaa uusien hakijoiden kohdalla ja niin, että iltahoito päättyisi elokuuhun 2020 mennessä.

Viikonloppuhoitoa järjestävät jatkossakin Kaarikadun sekä Aurinkorinteen ja Paavolan päiväkodit.

Muutosten toteutuessa täysimääräisesti kustannusvaikutus vuositasolla olisi noin 180 000 euroa, tiedotteessa arvioidaan. Osa työntekijöistä siirtyisi toisiin, laajempia hoitoaikoja järjestäviin yksiköihin.

Päiväkodit keräsivät palautetta vanhemmilta

Lahtelaisilta vanhemmilta on kysytty mielipiteitä suunnitelmista. Päivähoitojohtaja Mika Harjun mukaan lähtökohtaisesti tyytyväisiä oltiin niissä yksiköissä, joissa toiminta säilyisi ja laajentuisi. Vanhempia huoletti ryhmäkokojen mahdollinen kasvaminen.

Niissä yksiköissä, joissa ilta- tai yöhoitoa suunnitellaan lopetettavaksi, vanhempia huoletti muun muassa lapsen hoitopaikan, henkilöstön ja kavereiden vaihtuminen. Lisäksi matkojen pidentyminen saattaisi vanhempien mukaan vaikeuttaa kuljetusta tai vaikuttaa työpaikkoihin.

Esityksessä tarkennetaan myös hoidon säännöllisyyden tarpeen osoittamista. Säännölliseksi tarve katsotaan, jos ilta-, yö- tai viikonloppuhoitoa tarvitaan keskimäärin neljänä päivänä kuukaudessa kolmen kuukauden jaksolla.

Sivistyslautakunta käsittelee esitystä kokouksessaan 19. maaliskuuta.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi