Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kaksi VPK:n palomiestä jäi sortuneen tiilihormin alle Orimattilassa – työsuojelutarkastuksen raportti valmistui

Omakotitalo paloi kivijalkaan saakka Orimattilan Artjärvellä 1. helmikuuta 2019. Kaksi Artjärven VPK:n palomiestä loukkaantui sammutustöissä, kun muuri romahti heidän päälleen. Kuva: Mirja Hussain

Aluehallintovirasto on tutkinut onnettomuutta, jossa kaksi sammutustöissä ollutta Artjärven VPK:n henkilöä jäi romahtaneen tiilihormin alle. Tapaturma sattui Orimattilan Artjärvellä viime helmikuun alussa, kun omakotitalo paloi kivijalkaan saakka.

Aluehallintovirasto teki työsuojelutarkastuksen työtapaturmasta. Selvitettävänä olivat muun muassa työtapaturmaan johtaneen tilanteen riskit, tapahtumien kulku, työnjako sekä syyt, jotka olivat johtaneet onnettomuuteen.

Työsuojelutarkastajan tarkastuskertomuksen mukaan tapaturman aiheuttanut vaaratekijä, eli palanut muuri, oli tunnistettu palopaikalla ja se oli pyritty huomioimaan sammutustöissä.

Tarkastuskertomuksessa kehotetaan kuitenkin, että vastaisuudessa työnantajan pitäisi tunnistaa sammutustöihin liittyviä vaaratekijöitä riittävästi sekä arvioida, millaisen riskin ne aiheuttavat työntekijöiden turvallisuudelle ja terveydelle.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi