Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Poikansa raha-asioita hoitanut ja miniänsä edunvalvojana toiminut nainen kähvelsi nuorten tileiltä 15 000 euroa – lähes kaikki rahat menivät pelaamiseen

Sukulaistensa rahoilla luvatta pelannut nainen on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kuva: Sami Lettojärvi

Poikansa raha-asioita hoitanut ja pojan vaimon edunvalvojana toiminut sysmäläisnainen on tuomittu törkeästä kavalluksesta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Nainen oli siirtänyt useilla tilisiirroilla poikansa ja miniänsä tileiltä 15 000 euroa osin omalle tililleen, osin suoraa Veikkaukselle ja Pluspay Finlandin pelitilille. Osan kavaltamistaan rahoista hän kierrätti peliyhtiöille oman tilinsä kautta.

Tilisiirrot olivat tapahtuneet yhdeksän kuukauden aikana.

Miniänsä tililtä nainen oli siirtänyt lähes 8 900 euroa ja loput poikansa tililtä. Runsaat tuhat euroa poikansa tililtä siirtämistään rahoista nainen oli ottanut omaan käyttöön.

Esitutkinnassa nainen myönsi käyttäneensä pelaamiseen vajaat 14 000 euroa, mutta kiisti ottaneensa rahaa omaan käyttöön. Käräjäoikeus oli asiasta eri mieltä ja velvoitti naisen korvaamaan asianomistajille yhteensä hieman yli 15 000 euroa.

Tapaus tuli ilmi, kun poika ilmoitti siitä poliisille. Miniän hakemuksesta anoppi on vapautettu hänen edunvalvojan tehtävästään. Asianomistajat asuvat toisella paikkakunnalla.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi