Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lientola ja McCarron olivat joutua väittelypariksi: vaaliväittelyn ohjelmaa muutettiin

Francis McCarron (kok.) ja Elisa Lientola (vas.) oli merkitty vastapariksi vaaliväittelyssä, jonka järjestävät Hämeen Kokoomusnuoret ja Hämeen Vasemmistonuoret. Nyt vastaparit on järjestetty uudelleen. Kuva: Anssi Hietamaa, Armi Salonen

Lahden kaupunginvaltuutetut ja eduskuntavaaliehdokkaat Elisa Lientola (vas.) ja Francis McCarron (kok.) olivat joutua väittelypariksi Hämeen Kokoomusnuorten ja Hämeen Vasemmistonuorten järjestämässä vaaliväittelyssä.

Lauantaina Lahden Teerenpelissä järjestettävään väittelyyn osallistuu kahdeksan ehdokasta, ja tapahtumanjärjestäjät olivat jakaneet heidät väittelypareiksi.

McCarronin ja Lientolan oli tarkoitus väitellä puolustusliitto Natosta.

Keskiviikkona Lientola nosti asian esille omassa Facebook-päivityksessään ja arvosteli tapahtumanjärjestäjiä siitä, että hänet ja McCarron laitetaan väittelypariksi.

Lientola on tehnyt joulukuussa rikosilmoituksen seksuaalisesta häirinnästä. Häiritsijän väitetään olleen McCarron. Kyse on Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän vastaanoton tapahtumista. McCarronin väitetään kourineen Lientolaa.

McCarron on kiistänyt häirinnän. Hän teki ensin rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Poliisitutkinta on kesken.

Järjestäjät eivät tienneet väitetystä häirinnästä

Vaaliväittelyn ohjelmaa on nyt muutettu. Lientolan väittelyparina on Milla Bruneau (kok.). He väittelevät siitä, tulisiko viinit saada myyntiin ruokakauppoihin. McCarronin parina on Teemu Häyrinen (vihr.), ja väittelyn aiheena Nato.

Tapahtumaa järjestävä aluekoodinaattori Ida Leino Kokoomuksen Nuorten Liitosta kertoo, että järjestäjät eivät tienneet keskeneräisestä poliisitutkinnasta.

- Itse olen Pirkanmaalta, enkä tiennyt näistä kuvioista mitään. Kaikki asiat eivät ole olleet tiedossa, Leino sanoo.

Järjestävät ottivat Lientolaan yhteyttä huomattuaan Facebook-päivityksen.

- Me olimme Elisaan päin yhteydessä, koska otamme asian kaikella vakavuudella. Ei ole tarkoitus, että kukaan joutuu epämiellyttävään tilanteeseen. Nyt ymmärrämme kontekstin paremmin, Leino sanoo.

Lientola oli muokannut eilen Facebook-päivitystään. Hän kirjoitti, että nuorisojärjestössä ei ole toimittu tahallisesti ja asiaan on reagoitu asiallisesti.

Vaaliväittelyyn osallistuvat myös Riina Puusaari (vihr.), Ada Seppälä (kok.), Jenni Karjalainen (vas.) ja Lulu Ranne (ps.).

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi